Италианският класически китарист-виртуоз и преподавател, професор в „Conservatorio Di Musica S. Giacomantonio“ в Козенца, Италия – Аниело Дезидерио, ще даде началото на Plovdiv GuitArt Festival 2019.

Професор Дезидерио е известен с деликатния си допир, бързина и прецизност на свирене, което води и до сравнения със самия Паганини. Аниело Дезидерио гостува на пловдивския фестивал, като Посланик на европейската платформа EuroStrings, която обединява 17 китарни фестивала и е съфинансирана от Програма Tворческа Европа на Европейския съюз за периода 2017-2021.

Рециталът на Аниело Дезидерио ще се състои на 24 октомври в Първо студио на Радио Пловдив от 19:00 ч. Вечерта ще продължи с клубен концерт на джаз-фънк трио Т.О.L. (Австрия) във фестивалния клуб Bee Bop Cafe от 21:00 ч.

Петъчният ден, 25 октомри, ще бъде посветен на платформата EuroStrings, когато професор Дезидерио ще проведе майсторски класове с младите таланти на EuroStrings в АМТИИ Пловдив, които вечерта ще изнесат концерти в Куклен театър – Пловдив от 19:00 ч. Тази година гостуващите артисти на EuroStrings са: Георги Димитров – Жожо (България), Джулиа Баларе (Италия), Зузана Вежик (Полша), Раду Валку (Румъния), Петер Гранейс (Германия) и Димитрис Шукарас ( Гърция). По време на гостуването си, бъдещите китарни звезди ще посетят и детска градина, за да запознаят най-малките, с най-популярния инструмент на планетата.

Вечерта ще завърши с концерт в Bee Bop Cafe, с проекта на д-р Милен Врабевски Intelligent Music Project & Vrabevski Super Band с начален час 21:00.

В съботния ден артистите на EuroStrings ще проведат майсторски класове в АМТИИ, а вечерта световно известното танго трио ACordBass (България/Швейцария) ще изнесе концерт в Куклен Театър, Пловдив от 19:00 ч. Финал на танго вечерта ще направят Танго Кетс (България) от 21.00 ч. в Bee Bop Cafe.

В неделя сутринта ще започне и финала на конкурса за китара, където пред международно жури ще се явят да свирят преминалите първите етапи от EuroStrings конкурса. Същата вечер от 19:00 ч. в Дом на Културата “Борис Христов” публиката ще може да се наслади на концерта на световноизвестния китарист Яманду Кошта от Бразилия, който за първи път гостува в България.

Виртуозът на седемструнната китара ще представи майсторските си изпълнения, с които той оставя ярка следа на музикалната сцена като новатор и експериментатор, както в областта на китарните техники, така и в областта на съвременната музика като цяло.

Преди концерта ще бъде обявен победителят в конкурса, който освен парична награда ще получи майсторска китара от Алтамира и участие в едногодишната програма за обмен на EuroStrings, която се изпълнява в съответствие с основния учебен план на платформата, който включва:

  • Участие на минимум осем фестивала от партньорската мрежа
  • Посещение на майсторски класове, дадени от световно известни китаристи, посланици на EuroStrings
  • Организация на майсторски класове за деца и млади китаристи
  • Три самостоятелни соло концерти
  • Концерти на камерни ансамбли, заедно с останалите артисти на EuroStrings
  • Организиране на тематични концерти и семинари
  • Посещение на лекции и широкоспектърни семинари по маркетинг, PR, бизнес умения, професионално поведение, работа в мрежа и др.
  • Участие на конкурс между победителите от всички фестивали в EuroStrings мрежата, където голямата награда е 8 000 евро и турнета в Европа, САЩ и Китай.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *