Евтини самолетни билети

Още две сръбски духови топ формации ще дойдат за първи път у нас, за да се включат в грандиозното опияняващо надсвирване "Балканица". С „Elvis Ajdinovic Orkestar“ и „Orkestar Dejan Jevdjic“ виртуозите на тромпета, които ще премерят сили на 26 февруари на сцената на зала 1 на НДК, стават четирима.

Ромските крале на балканските ритми „Elvis Ajdinovic Orkestar“ са една от най-популярните брас групи в западната ни съседка. Начело на оркестъра е известният тромпетист Elvis Ajdinovic. Формацията е създадена през далечната 1970 г. от бащата му – Demko Ajdinovic, легендарен майстор на тъпана, печелил фестивала в Гуча рекордните 7 пъти.

Elvis поема щафетата от именития си родител едва на 16-годишна възраст и за кратък период от време воденият от него оркестър става един от най-търсените не само в Сърбия, а и на Балканите. Освен талантливия тромпетист в състава на „Elvis Ajdinovic Orkestar“ влизат още редица енергични и талантливи музиканти, които продължават семейната традиция да взривяват публиката с неподражаем стил и настроение.


Другата сръбска формация „Orkestar Dejan Jevdjic“ също e с дългогодишна традиция и включва едни от най-великите балкански трубачи. Подобно на своя баща, дядо и прадядо звездата на групата Dejan Jevdjic започва да свири на тромпет от много ранна детска възраст и в момента е признат за майстор-виртуоз. Други двама емблематични музиканти в оркестъра Milovan Babic и Dragan Lazoviс Gongo също са наследили уникалните таланти от своите легендарни родители.

Именитият оркестър, отличаващ се с изключително разнообразен репертоар, включващ както авторска, така и стара народна музика от Южна и Източна Сърбия, печели редица водещи награди, сред които „Zlatiborska pletenica“ през 2001 г. за най-оригинална музика, „Zlatnu trubu“ през 2005 г. и разбира се, доста отличия от фестивалите в Гуча.

Заедно с „Orkestar Danjiela“ и „Orkestar Marko Markovic“ победителите от най-големите фестивали за духова музика в света ще станат част от лудешко-веселото преживяване в София с най-обичаните горещи ритми и майсторски импровизации.

„Балканица“ е на 26 февруари 2017 г. в Зала 1 на НДК. Начало 20:00 часа. Билети в мрежата на Eventim в цялата страна. Цена на билетите: от 30 до 50 лева.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.