Евтини самолетни билети

Представянето на новия албум на Оратница на 30 ноември в Mixtape 5, ще бъде не просто концерт, а преживяване. На сцената заедно със секстета ще се качат всички музиканти, които участват и в новия им аблум - Стефан Цеков (ФСБ, Dead man's hat, Bassyyokoto, Мерудия, и др.), Веселин Йовчев (Ревю, Мерудия), Димитър Льолев (Rhodopology, БНР биг бенд, Kottarashky & The Rain Dogs, и др.) и Атанас Хаджиев (БНР биг бенд, Sofia Wind Orchestra / Софийски духов оркестър и др.). Публиката може да очаква и енергиен warm-up от The Groovin’ Pipers, както и страхотно афтър парти с DJ Stanchika.

Докато дойде денят на представянето на албума, верните фенове могат да надникнат в новия музикален свят на Оратница с песента “Покрай река” от третия им албум. В описанието на клипа има и линк, чрез който всеки може да изтегли песента безплатно преди концерта-премиера.

Фолклорът оживява в нова съвременна форма в Alter Ethno. В аблума групата за първи път е секстет и музиката на Християн Георгиев, Георги „Хорхе“ Маринов, Петър „Бъни“ Йорданов и Иван „Попа“ Господинов е оцветена от магнетичните гласове на Дияна („Мистерия на българските гласове“) и Ася (“Космическите гласове”). Всички те разказват цялостна история в паралелна реалност, в която едно българско село оживява по нов начин в срещата с далечни култури.

Музиката на Оратница винаги е била кръстопът на жанрови и етно влияния, но в Alter Ethno за първи път ще чуем българския фолклор в необичайна среща с музикални жанрове (фънк, джаз, афтобийт, ембиънт и др.) и фолклорни традиции – от аборигенски мотиви, през етиопски мелодии, до арабски елементи.

Бандата вече разкри и корицата на албума – също микс от традиционните български шевици и модерни технологии – дело на фотографа Александър Михайлов, в колаборация в 3D Mapping артиста Лора Руневска от Elektrick.me под артистичната дирекция на графичния дизайнер Софрони Милев.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.