Група Оратница отново тръгва по немските пътища! Заредени с двете си хипнотизиращи певици, чисто нов албум и силна доза етнобас, те са готови да се потопят дълбоко в местния нощен живот.

В случай, че сте живели в изолация през последните години, вследствие на което не сте наясно кои са Оратница и какво означава етнобас, ето един опит да добиете бегла представа. Представете си мистични звуци, носещи се от магичното диджериду, сблъскали се с омайната мелодичност на кавала, енергично разпръснали се в космоса, превръщайки се в изгарящи и завладяващи ритми.

Секстетът Оратница е абсолютна симбиоза между стилове като трап, рап, дръм енд бейс, дъбстеп, джаз и трип хоп – всички, втъкани в шевицата на традиционния български фолклор. Но най-важното е, че Оратница е жива група. Банда, която те кара да си спомниш какво вълшебно преживяване е да почувстваш вибрациите на музиката, минаващи през цялото ти тяло по време на концерт.


Групата вече има осъществени няколко немски клубни турнета, както и участия във фестивали из цяла Германия като TFF Rudolstadt, Bardentreffen, Ancient Trance Festival и много други.

Оратница работи усилено върху последния си албум, с дългоочакваното и вече официално участие на певиците Ася Пинчева („Космически гласове от България“) и Дияна Василева („Мистерията на българските гласове“). Името на албума – „Alter Ethno“, идеално изразява концепцията на групата, в чиято основа е търсенето на онова, което се крие зад традиционните звуци на фолклора.

„Alter Ethno“ е на челни позиции в почти всички класации за световна музика и сега няма търпение да бъде на сцената, за вас:

07.05 – Франкфурт – Horst
08.05 – Кьолн – MTC Cologne
09.05 – Бремен – Kulturzentrum Schlachthof
10.05 – Лайпциг – Telegraph Café-Restaurant
11.05 – Берлин – Musik & FriedenКоментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.