Тринадесетото издание на международния фестивал за съвременен танц One Dance Week ще се проведе от 13 май до 6 юни 2021 година. Постоянно променящите се условия за използването на театрите (до 30% от капацитета), както и цялостно влошаващата се картина с разпространението на вируса в страната, доведоха до това тежко за решение.

Здравето на всички почитатели на съвременния танц, както и на артистите, поканени да участват в програмата на фестивала, е от първостепенно значение за организаторите и те не биха желали да го подлагат на риск.

Представянето на най-новата сценична творба на Димитрис Папайоану в Пловдив ще се проведе на 13, 14, 15 и 16 май 2021. Всички закупени билети за датите 3 и 4 септември 2020 важат без презаверка за датите 13 и 14 май 2021.


Разпродадените места вдъхновиха идеята за още две допълнителни дати и така в програмата на фестивала за 2021-а представянията на спектакъла на Папайоану стават общо 4. Билети за 15 и 16 май са вече в мрежата на ePay.

Предвидената за май 2020 г. световна премиера на дългоочаквания спектакъл на Димитрис Папайоану не се състоя заради световната пандемия и се очаква през декември в Атина. Българската публика отново ще е бъде една от първите в света, която ще има изключителната възможност да се докосне до новото произведение на един от най-значимите световни артисти в областта на съвременните изпълнителски изкуства.

Спектакълът „Грации“ на италианската хореографка Силвия Грибауди, който беше насрочен за 20 септември 2020 г. в Дом на културата “Борис Христов”, ще бъде представен на 6 юни 2021 година, като част от 13-ото издание на One Dance Week. Всички закупени билети за спектакъла важат без презаверка за 6 юни 2021 г.

За огромно съжаление на организаторите европейската премиера на спектакъла „Писъкът на медузите“ на канадския хореограф Алън Лейк отпадна от програмата на 13-ото издание на One Dance Week. Причината е съвпадение между новите дати на фестивала и отдавна планираното турне на компанията в Мексико по същото време.

Всички, закупили билети за спектакъла на 27 септември в Дом на Културата “Борис Христов” в Пловдив, могат да върнат своите билети на касите на EasyPay в цялата страна, с краен срок 30 септември 2020 година.

Билети за спектаклите през май 2021 в Дом на културата “Борис Христов” вече можете да намерите на касите на EasyPay и онлайн от мрежата на EpayGo.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *