Прелестната испанка Анхела Сервантес, спечелила заслужено своето място в най-популярната трибют банда на Pink Floyd – Brit Floyd, идва в София, по покана на 5PT, за незабравимо клубно участие в Sofia Live Club на 28 април.

Билетите за концерта вече са в продажба на цени от 40 лв (Early bird) и могат да бъдат закупени в OMV, The Mall, билетен център НДК, в мрежата на Eventim.bg и онлайн на: bitly.com/CervantesSLC.

Гостуването на Анхела Сервантес у нас, което се извършва с подкрепата на „Институт Сервантес”, поставя началото на серия от концерти с испаноезична музика, имащи за цел да популяризират многообразието и пъстротата на испанската култура в България.


Като неразделен член на Brit Floyd, с които до момента има повече от 300 концерта по целия свят, Анхела Сервантес неизменно е повлияна от музиката на Pink Floyd:

„Обичам дълбочината на посланието на Pink Floyd и отпечатъка, който музиката им е оставяла и продължава да оставя върху верните им последователи и толкова много артисти… Всичко това ми влияе на сцената, за да бъда в състояние да изпълня „The Great Gig In The Sky“, да почувствам толкова силната връзка на хората с митичното соло на Clare Torry, което тя ни завещава в един почти импровизиран запис, превърнал в легенда за рок вокал. Това ме ръководи всеки път, когато пея …”

Родена в Ибиса, Анхела започва да учи солфеж и пиано от много малка. Тя преминава и през школата на модерната музика, джаза и танците, издигайки се стремглаво нагоре в музикалната си кариера.

Анхела Сервантес има изумителен глас – напълно подходящ за всеки стил музика и открояващ се със своята уникалност. Анхела притежава такива гласови възможности, че се справя блестящо, както с пеенето на рок, така и с джазови изпълнения, създавайки забележителна вокална прилика с Ела Фицджералд. Това далеч не е всичко от компетентността на гласовия ѝ диапазон, защото горещата испанска умее да пленява също толкова успешно и с кубински ритми.

Анхела Сервантес е един от онези творци, които щедро пръскат талант, възхвалявайки професията си с авторитет, класа и неподражаем стил. Тя е един от онези творци, които със сигурност си струва да чуете и видите на живо.

Датата е 28 април, часът – 22:00 ч., мястото – Sofia Live Club, организатори – 5PT. Събитието се осъществява с подкрепата на „Институт Сервантес”. © Меломан.бг | Музиката на твоя живот е медиен партньор на концерта.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.