Евтини самолетни билети

Как би звучал Брамс, ако се беше родил през 21-ви век? Подарете си малка доза класика в метрото и елате на 21 октомври в 17.15 ч. на метростанция "Сердика", линия 2, на флашмоб. А на 30 ноември е откриващият концерт от Новогодишния музикален фестивал - "Брамс Remixed", съвместен проект на Националния дворец на културата и Българското национално радио.

В събитието ще участват музиканти от Симфоничния оркестър на БНР с изпълнение на живо, а DJ Досю Амурджев ще направи специален ремикс върху музика от Брамс в съвместно изпълнение със симфониците.

„Брамс Remixed“ е съвместен проект между БНР и НДК, който представя музикално събитие от най-нов тип, отразяващо световните тенденции в класическата музика. Това музикално приключение вече е покорило редица европейски сцени с огромен успех, а сега ще може да бъде усетено и от българската публика.


brams_remixed

Когато един класически шедьовър срещне нов прочит от съвременен джаз-музикант, се получава изключително интересно и завладяващо музикално преживяване, каквото обещава да е този концерт.

„Кончерто гросо за виолончело, DJ и симфоничен оркестър“ съчетава в себе си традицията и модерното, сблъсква акустичните инструменти от симфоничния оркестър с DJ. Известният белгийски саксофонист и композитор Фабрицио Касол използва за основа на своето произведение една от най-красивите творби на Брамс – Симфония №4 и я превръща в съвсем различна творба, като добавя нов „инструмент“ в оркестъра и изпъстря произведението с много импровизации.

Европейският шампион по диджейство DJ Grazzhoppa ще „миксира“ произведението и ще изпълни едната солова партия. Другият солист ще бъде виртуозният челист Бернхард Хеденборг, а диригентът ще бъде младият и талантлив Росен Гергов, който ще излезе на сцената със Симфоничния оркестър на БНР.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.