За 18-та поредна година Българската национална телевизия и Столичната община организират Новогодишна нощ в центъра на София. Концертът "Сцена под звездите", който по традиция се състои на площад "Княз Александър Първи", ще започне в 22.00 ч. на 31 декември и ще продължи до 1.00 ч. на 1 януари 2017 г.

Тази година водещи на празничния спектакъл ще бъдат певицата Йоанна Драгнева и журналистът Георги Любенов. В програмата ще се включат едни от най-популярните български изпълнители, сред които Владимир Ампов – Графа, Поли Генова и „Studio 121“ с хореограф Милен Данков, инди-рок музикантите от Jeremy, група Тангра, както и Берковската духова музика, ансамбъл „Български ритми“ и други.

Всяка година „Сцена под звездите“ обединява близо 20 000 българи, които посрещат заедно Нова година с празнична заря, музика и танци на площад „Княз Александър Първи“. Традиционно над 1 милион зрители проследяват музикалното събитие пред телевизионния екран. Събитието е част от календара на културните събития на Столична община. Празникът на открито отново ще се излъчи на живо в програмите на БНТ 1 и БНТ Свят.

Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.