Трите най-големи български фолклорни състава – "Филип Кутев", "Тракия" и "Пирин", покоряват сцената на зала 1 на НДК на 2 май 2018 за новото издание на "Нощ на ансамблите". Заради огромния интерес към хитовия танцов и музикален спектакъл през ноември, трите емблематични ансамбъла отново излизат на една сцена, за да покажат заедно красотата на българския фолклор.

Събитието е единствено по рода си и събира над 150 души – танцьори, певци и музиканти, които създават незабравимо почти тричасово шоу. В традиционната вече „Нощ на ансамблите“ участниците сменят различни костюми от всички фолклорни области на България и излизат на сцената в няколко поредни надигравания, за да изиграят общо хоро на финала на спектакъла.

Програмата включва общо 22 изпълнения, сред които „Полегнала е Тодора“ („Филип Кутев“), празничен тракийски танц („Тракия“), „Пирински полъх“ („Пирин“), „Дунавска плетеница“ („Филип Кутев“), „Ой, море, кавали“ („Тракия“) и много други.


„Нощ на ансамблите“ се радва на изключителен интерес и препълнени зали, като много почитатели на автентичния фолклор не успяха да си купят билети за турнето в София, Пловдив и Варна през ноември 2017 г. За безспорния успех на спектакъла говори фактът, че вече са разпродадени почти половината от билетите за 2 май на сцената на зала 1 в НДК“, коментират организаторите от продуцентска къща „Артишок“.

Билети за спектакъла „Нощ на ансамблите“ се продават на цени от 15 до 40 лева – ексклузивно в интернет на ticketportal.bg, в Билетния център на НДК, както и в мрежата на „Тикетпортал“ в цялата страна.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.