Истински комплимент за ценители предоставят организаторите на Новогодишния музикален фестивал от НДК. Любителите на класическата музика ще могат да зарадват себе си, свой близък или приятел с празничен ваучер за събития от програмата на Фестивала. Ваучерът е подходящ за коледен подарък на цялото семейство.

Зрителите ще могат да избират от два пакета – първият е на стойност 50 лв. и включва концерт по избор измежду концертите от нашата платинена селекция в зала 1: откриващия спектакъл Камерен оркестър на Театър Ла Скала – Милано; балетът „Дон Кихот“ от Лудвиг Минкус; концертното изпълнение на операта „Евгений Онегин“ от Чайковски и Празничният новогодишен концерт – „Вдъхновени от зимата“.

Всяко едно от тези събития може да бъде комбинирано с други две по избор от специалните ни концерти в по-малките зали – клавирен рецитал на Антонина Бонева и младият пианист Теодор Пазов – „Баладите на Федерико Шопен“; „Имена от бъдещето“ – клавирен рецитал на Фидоси Керчев и „Новогодишен концерт за квартет“– матине за деца и възрастни.


Вторият пакет е на стойност 30 лв. и включва достъп до четири от записите в кино „Люмиер Лидл“, които са с платен вход – запис на спектакъл от Ла Скала, Милано, 1985 година на „Аида“ от Верди със солист Николай Гяуров; концертен запис от 1983 г. от гостуване на Виенската филхармония с диригент Херберт фон Караян в зала 1 с изпълнение на Брамс – Симфония №1 в до минор, опус 68; запис на операта „Дон Карлос“ на Верди от откриването на сезона на Парижката опера при Бастилията на 10 октомври 2017 г., с участието на Соня Йончева като Елизабет и концертен запис на световно известното оперно-поп трио Il Volo от участието им в Матера през 2019 година.

Всички други събития, посветени на годишнината на Николай Гяуров в кино „Люмиер Лидл“, както и концертът „Деца свирят за деца” на 20 декември в зала 6, са с вход свободен.

Ваучерите можете да закупите на място на касите на Билетен център – НДК.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *