Евтини самолетни билети

Световната сензация - Националният балет на Грузия "Сухишвили", със специалното участие на Грузинския оркестър, идват на турне в България с класическа програма. Турнето на „Летящите грузинци” стартира на 6 декември в София, на 7-ми в Пловдив, на 9-ти в Стара Загора и на 10-ти във Варна.

Спектакълът в 120 минути е буря на сцената – със съвършенство в танца. С плавните, пързалящи движения при жените и зрелище в танца – кръв, пот и искри от саби и ножове при мъжете, които, единствени в света, танцуват на пръсти, без помощта на палци и туфли.

Балетът ще посети България в състав от 70 танцьори, собствен оркестър и гардероб за милиони – 600 автентични грузински костюма, ръчна изработка, украсени със скъпоценни камъни и саби и ножове, изработени от стари грузински майстори – запазената марка на “Летящите грузинци”.


Сухишвили

През 2016 година Илико и Нино Сухишвили застраховаха колектива и гардероба на „Сухишвили“ с уникална застрахователна полица от златен пергамент с лимит, равен на 1 милион грузински лари (370 000 долара).

Главен хореограф на юбилейните, двучасови спектакли е творческият гений Илико Сухишвили – младши, известен филантроп, ексцентрик, родолюбец. Художествен ръководител – е Нино Сухишвили (внучка на основателите – Нино Рамишвили и Илико Сухишвили).

Създаден през 1945 г. в състав от 35 човека, под стълбата на стара сграда на филхармония, Национален Балет на Грузия „Сухишвили“ са изнесли десетки хиляди концерти на 5 континента, в 100 държави, а публиката, посетила концертите им, надхвърля внушителните 50 милиона души.

Сухишвили

Най-добрият ансамбъл в света (според Вашингтон пост), поставя рекорд в „Ла скала“, който остава прецедент в историята на залата – публиката извиква танцьорите на бис 14 пъти. Сред най-големите почитатели на „Сухишвили“ са Йосиф Сталин, Уинстън Чърчил, Елвис Пресли, Ив Монтан, Михаил Баришников, Шарън Стоун, Пеле и др.

120 минути, които никога няма да забравите, ви очакват на концертите на Националния балет на Грузия „Сухишвили“. Жива музика, хладнокръвни битки, удивителна грация, потопете се във фолклора на Грузия.

Билети: в мрежата на eventim.bg, каси на НДК София, ДКС Варна, бензиностанции OMV, книжарници Orange и Office 1, търговски обекти на “Технополис”.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.