Фестивалът на рибата и виното ще обогати бургаския културен календар за поредна година. Специално подбрани кулинарни изкушения и разнообразни събития ще изпълнят пространството в Морската градина около Експо център „Флора“ на 11, 12 и 13 септември 2020.

Програмата започва в петък от 17 ч, а в събота и неделя забавленията ще текат от 11 до 23 ч. Фестивалната зона ще посрещне някои от най-добрите бургаски заведения. Готвачите им ще приготвят пресни морски деликатеси и рибни специалитети директно пред посетителите, а селектирани изби от цялата страна ще представят най-добрите си вина, допълнени със съвети какво вино с каква храна трябва да съчетаваме.

Всеки, който има какво да покаже на кулинарната арена, може да се включи в конкурсите за любители, а ако вярвате, че знаете най-добрата рецепта за рибена чорба, можете смело да се впуснете и в конкурса за „Най-вкусна рибена чорба“.


Всяка вечер ще завършва с музика на живо – на сцената ще видим и чуем любими изпълнители на няколко поколения – Йорданка Христова, Орлин Павлов, Георги Мамалев, Стефан Вълдобрев, Керана и космонавтите. Малки и големи ще могат да се забавляват еднакво добре, така че не забравяйте децата – детски представления, творчески работилници, уроци и занимания са предвидени и в трите дни на фестивала.

В първите два дни ща гледаме кино под звездите. Последният филм на Ники Илиев „Завръщане“, както и предишният му хит „Живи легенди“, ще повишат доброто настроение на бургазлии и гостите на града. А част от творческия екип на филмите ще гостува на живо.

Местни танцови състави и изпълнители ще допълнят дневната програма на фестивала, а в кулинарната зона ще видим познати и популярни имена, които ще демонстрират готварските си умения.

Фестивалната зона ще работи от 16:00 до 23:00 ч на 11 септември и от 11:00 до 23:30 през останалите 2 дни. Входът е свободен!
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *