Световният телевизионен гигант MTV обяви, че подготвя грандиозно музикално събитие у нас. На 15 юли Южният плаж в морската столица ще стане сцена на събитието "MTV presents Varna beach 2017".

В този ден се очакват изпълнения на световно известни певци, чиито имена ще станат ясни около средата на март. Музикалното парти, което ще бъде излъчено в редица държави, ще започне в следобедните часове и ще продължи до ранна утрин.

На сцената ще излязат и някои от най-известните български изпълнители. Това разкриха организаторите на събитието, които са част от музикалния телевизионен бранд.


Сцената ще бъде от страната на басейн „Приморски“. По дължината на плажа пък ще има разположени големи екрани, на които да могат да се наблюдават изпълненията от по-отдалечената публика.

„Това ще бъде най-голямото събитие на открито провеждано във Варна. То ще бъде с много сериозен отзвук и отразяване в европейски и световни медии. Всичко това ще донесе и икономически ползи за града ни. Убеден съм, че част от причините събитието да се състои е титлата Европейска младежка столица 2017.“, заяви кметът Иван Портних.

Шоуто има 3 основни цели – да промотира България пред голяма публика, да донесе икономически ползи и да вдъхнови младите хора, посочиха организаторите. Тяхното намерение е партньорството с Община Варна да продължи и занапред. Идеята е подобно събитие да се провежда ежегодно в следващите 5 години.

Организаторите вече са във връзка с университетите в България. Казват, че учебните заведения ще вземат активно участие в целия процес.

„Варна е красив и безопасен град с плажове разположени на брега на Черно Море. Ще ви очарова с топло посрещане. Варна разполага с множество страхотни ресторанти, заведения, хотели и клубове. Младите жители на града със своята фантастична енергия допринасят за  дружелюбната и наситена с много настроение атмосфера през лятото.  Варна притежава уникално историческо и културно богатство, определено има какво да се види”, се посочва във визитката на града в сайта на събитието.

Билетите за концерта ще бъдат в продажба от 31 март. Цената им ще бъде 69 лева. Събитието ще бъде промотирано в Европа ежедневно в продължение на 2 месеца по каналите на MTV.

Цялото шоу ще бъде заснето и ще бъде изготвен едночасов филм, който ще се разпространява в световните канали на медията. Това ще се случи много пъти в продължение на 7 месеца. Презентирането ще даде възможност на милиони да видят събитието и да разберат къде се намира Варна.

Повечето събития от поредицата и в други европейски градове на медията събират над 30 хил. души публика. Колко хора обаче се предвижда да бъдат поети във Варна е трудно да се каже на този етап. На първо място е осигуряването на безопасност и покриване на международните стандарти за това, категорични са организаторите.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.