Една истинска жива легенда на сцената, най-популярната и обичана оперна певица в света – Монсерат Кабайе ще развълнува отново своите почитатели на 10 октомври в зала 1 на НДК.

По покана на „Жокер медиа“, наричаната още от сънародниците си „Гласа на Испания“, смятана за наследница на Мария Калас, блестящата изпълнителка на белканто, която изигра повече от 130 оперни партии, посветила целия си живот на музиката и операта – Монсерат Кабайе, ще зарадва за пореден път феновете на оперното изкуство с концерт у нас.

В него ще вземе участие и дъщеря ѝ Монсерат Марти, тенор Джорди Галан със Симфоничния оркестър на БНР под диригентската палка на Рикардо Естрада.


Първият концерт на Кабайе в България беше преди 16 години.

Световноизвестната оперна певица Монсерат Кабайе е родена на 12 април 1933 г. в Барселона. Кабайе започва да изучава оперно пеене в родния си град. През 1954 г. получава първата си награда – златен медал, а две години по-късно е ангажирана от операта в Базел. За кратко време тя прави впечатляващ репертоар с роли в „Тоска“, „Аида“, „Арабела“ и „Саломе“.

Звездният ѝ миг настъпва на 20 април 1965 г., когато се превъплъщава в образа на Лукреция Борджия на сцената на Карнеги Хол, Ню Йорк. Веднага я канят от Метрополитен опера, където пее във „Фауст“ на Гуно. Световната ѝ слава нараства и след изпълнението на хита „Barcelona“ с Фреди Меркюри.

Харизматичната силата и топлината на нейната личност, която се протяга и пленява публиката по целия свят, поставя Монсерат като автентично въплъщение на това което е – световен музикален феномен.

„Не мога да си представя да спра да пея и да раздавам радост на своите почитатели“, споделя за себе си оперната прима.

Ценителите на операта и меломани, имат възможността да видят на живо голямата оперна певица на 10 октомври от 20.00 часа в зала 1 на НДК. Билетите вече са в продажба в мрежата на Eventim.bg, в ценови диапазон от 60 лв. до 180 лв.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.