За най-големите музикални ценители, за любителите на фламенкото, за професионалистите и изследователите на древните ритми, за хората – Ясмин Леви ще изнесе своя първи концерт на 21 октомври, в Sofia Live Club, по покана на Ивент Зона.

Ясмин Леви е ревностен последовател и разпространител на традициите в музиката на сефардските евреи-бежанци, увековечила древният им език – ладино. Родената в Израел изпълнителка, е наследствен посланик на ладино фолклора.

Следва основите, поставени от баща ѝ Ицхак Леви, изследовател и изпълнител на древноеврейски песни, починал докато тя е много малка. Неговите записи са „гласът“ от детството ѝ, който нашепва приказни истории и до днес. Преди няколко години Ясмин прави виртуален дует с баща си.


Израелската певица ще пристигне в София с интернационална група музиканти, с богато разнообразие от инструменти – от флейта и дудук, до класически контрабас и перкусии. Характерно за изпълненията на Ясмин Леви е високият професионализъм, тя звучи на място и трогателно, както индивидуално, така и пред класическа филхармония. Нейните песни вибрират в страстните ноти на фламенко и танго, обогатени с щипка музикална култура от всички краища на планетата.

Музиката на Ясмин Леви е целият живот, изпян и преживян в един стих. Да останеш безмълвен е естествено, безпристрастен – никога. Този дълбок, мощен, хващащ за гърлото глас, не се забравя никога. Той те разтърсва до мозъка на костите, настръхва косите ти, разбива всичките ти митове. Най-сетне и почитателите й в България ще имат шанса да я видят на живо!

И ако смятате, че лятото е най-пикантното време, то не бързайте с тази преценка. Заповядайте на концерта на Ясмин в Sofia Live Club на 21 октомври и се уверете, колко лют и страстен може да бъде всеки сезон от човешкия живот.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *