На 28 октомври етно-реге групата Мерудия представя дебютния си дългосвирещ едноименен албум. Концертът по случая е в голямата зала на *Mixtape 5*, за да има достатъчно място за танци. Като support act на сцената ще се качат сърбите от Killo Killo Banda и ще се заформи цяло кило мерудия.

Мерудия са добре известни на всички reggae and more почитатели от 2007 година насам. Познаваме Веселин Йовчев (китара, глас) и от друга любима група – Ревю. Весо и компания не спират да отправят музикални послания по важни теми.

В предстоящия албум са включени хитовете „123 Иракли“ и дебютният им сингъл „Minimum Stress“. Регето е в основата на звученето, но Мерудия не се ограничават само до там. Очакваме хип-хоп включване от Християн (кавал, глас, мелодика в Оратница и Мерудия). Zafayah и NRG_D участват като гост музиканти в албума. Ще ги чуем на живо и на концерта.


Към манджата мерудия ще добавят Воислав Малесев, по-известен като Killo Killo, и неговата банда. През 2007 г. Воислав сформира Killo Killo Banda, за да изпълнява вече записаните от него парчета, примесени в креативни импровизации на живо. Коренът на музиката, която правят, е roots reggae, но не е само това – Killo Killo Banda свирят rock steady, dance – hall и карибско ска, примесени с неповторим балкански блус вкус.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.