Емблематичното име на руската музикална сцена и любимци в България – група Любэ, ще взриви публиката през декември във Варна, Пловдив и София. На юбилейните си концерти пред българската публика Любэ ще изпълни както най-популярните си хитове “Комбат”, “Солдат”, “Там за туманами”, “Песня о звёздах”, “Позови меня тихо по имени”, така и нови песни.

Любэ са сред популярните лица на руската култура по цял свят, чиято музика хармонично смесва елементи от рок, поп, руска фолклорна и военна музика. Групата се състои от 6 музиканти, като фронтмен е Николай Расторгуев, който е и народен артист на Русия.

Създател на Любэ е продуцентът и композитор Игор Матвиенко. През 1987-1988 г. той създава музиката за дебютните песни по стихове на руските поети Александър Шаганов и Михаил Андреев. През същата година като постоянен лидер на групата се изявява Николай Расторгуев и на него принадлежи идеята за името на групата, което е свързано с популярното в онези години младежко движение – либерци, чиито идеи са отразени в ранните творби на групата.


В началото на 1989 г. група Любэ записва първите си песни – „Либерци“ и „Батька Махно“. Същата година започват първите им турнета заедно с „Коледни срещи“ и Алла Пугачова. По съвет на Алла Борисовна при изпълнение на песента „Горе вдясно“ Расторгуев носи военна куртка, която се превръща в негова запазена марка през следващите години.

Любэ имат издадени 16 студийни албума и концерти в целия свят. През последните три десетилетия групата заема челни позиции в руските музикални класации с незабравимите си хитове, навяващи носталгия и способни да усмихнат и разплачат всеки слушател. Почитател на група Любэ е и президентът на Русия Владимир Путин.

На 5 декември Любэ са във Варна – ДКС, на 6 декември в Пловдив – зала “Сила”, а на 7 декември в София – зала 1 на НДК. Билети в продажба в цялата страна в мрежата на Eventim, OMV, Office 1, Orange, Технополис.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *