LIBIDO Project е заглавието на най-новия нестандартен и забавен музикален проект с участието на класическите музиканти от Quarto Quartet и група Акага.

Екстравагантна и неочаквана комбинация от фънк, фюжън, джаз, класика, DJ бийтовете на DJ Borche, прекрасни секси женски вокали и мулти-инструменталното включване на Мишо Шишков – без съмнение ще разпалят страстите в Зала 3 на НДК на 17 май.

Ето какво сподели специално за © Меломан.бг фронтменът на група Aкага – Краси Куртев.


Фънк, фюжън и джаз се събират в общ проект с приятен класически нюанс. Акага и Quarto Quartet се обединяват в LIBIDO Project. Как се стигна до подобна сценична симбиоза?

Краси Куртев: Познаваме се от деца, а този проект го планираме от отдавна. Тази година, благодарение на огромното ни желание и помощта на нашите спонсори, този дълго планиран проект ще бъде осъществен – на 17 май в НДК.

Колко души ще се качат на сцената на Зала 3 на НДК във вторник?

Краси Куртев: Близо двайсет, като има много нови лица, които ще представим на 17 май на сцената за първи път.

Какво ще чуят гостите на концерта на 17-ти май?

Краси Куртев: Нови композиции на проекта Quarto-Акага, както и Пиацола, Джеймс Браун, Марвин Гей, Бруно Марс. Както и обичаните песни на Акага. Определено ще има изненади, приятни. 🙂

В концерта ще има и един приятел момент за феновете на Принс, своеобразен трибют на артиста. Как звучи „Purple Rain“ в летен вариант?

Краси Куртев: Няма начин да я няма, песента е в памет на Принс, това не е весела песен. Това е съвършена песен.

В различни интервюта подчертавате, че събитието е уникално и едва ли ще има втора част. Какво ви спира да превърнете проекта в традиция?

Краси Куртев: Планираме го, но не към днешния момент, имайки предвид огромния бюджет и труд. Това не е проект, който да се случва всеки ден.

И въпреки всичко – какво ще се случи с LIBIDO Project след концерта на 17 май? Да очакваме ли общи записи на съвместни парчета, видеоклипове, а защо не е общ албум?

Краси Куртев: През лятото ще направим две нови видеа по музиката от проекта и се надяваме да можем да го представим и в други градове.

И нещо за проекта Академията на Акага. Започвате да търсите и продуцирате нови музикални таланти. Какво ви провокира да се заемете с тази нелека задача?

Краси Куртев: В началото на нашата кариера нямаше кой да ни подаде ръка, освен публиката, и искаме към днешна дата да направим това за хората, които са в началото на пътя,тъй щото той да е по-лек. Смятаме ,че имаме какво да им кажем.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *