След любимите ни „Opa Hey!“ и „Demoni“, Kottarashky&The Rain Dogs се завръщат с нов албум! На 18 ноември ще го чуем премиерно в голямата зала на club *Mixtape 5*. Нуфри (Panican Whyasker) и вокалите му допринасят за рокендрол звучене, което определено е нещо ново за Kottarashky.

В „Cats, Dogs & Ghosts“ ще послушаме китарни рифове и нов солиращ инструмент (Димитър Льолев е на саксофона, дами и господа). Така нещата се изместват от само себе си от Балканите към Ню Йорк.

От „Cats, Dogs & Ghosts“ звучат rock, blues, Balkan-style funk и jazz ритми от отминалото лято. Нoвият албум се отличава преди всичко с мейнстрийм звучене, по-пестеливо използване на балкански етно елементи и прецизна студийна работа. Албумът е записан в студиото на Константин Кацарски (Bluba Lu) в София.


„Има една live версия на „September“ от първия албум и една вариация на „Babo“ от втория. Останалите 8 са нови, като обаче идеите за половината от тях се коренят в мои стари разработки още от времето на „Opa Hey“. Това всъщност са призраците от миналото, които се срещат с преродените кучета и котката. Тези стари, недовършени идеи се превърнаха в изцяло нови и завършени композиции след сериозна работа в репетиционната и студиото“, споделя Никола Груев – Kottarashky.

Албумът излезе на 28 октомври и може да бъде намерен във всички платформи за download (iTunes, Amazon и т.н.), предвижда се да се запише и на плоча. На живо ще чуем за първи път парчетата на 18 ноември, a албумът ще може да се закупи на място.

На сцената в *Mixtape 5* ще излязат и етно бас машините от Оратница, така че вече имате планове за вечерта. © Меломан.бг | Музиката на твоя живот е медиен партньор на концерта.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.