На 12 декември 2018 г. „София квартет“ кани всички меломани на третото издание от проекта „Концерти с дрескод“. Дали събитията се противопоставят на формата на стандартния класически концерт или тъкмо обратното, оставяме на всеки сам да прецени.

Със сигурност можем да кажем, че успехът на проекта се дължи на съвкупност от много известни, сред които участието на публиката в спектаклите, разнообразните гости, възможността за танц, неочакваните ситуации, безкомпромисното качество на изпълнението и дори питието – комплимент.

Всеки от Концертите е с различен дрескод, гост и програма. Какво ни очаква на третото издание на „Концерти с дрескод“, разказва доайенът на състава – виолистът Валентин Геров.


Какво ще бъде различното в третото издание на проекта “Концерти с дрескод”?

Наши гости ще са децата от Детския филхармоничен хор. Програмата ще включва коледни песни, специално аранжирани за квартет от Славил Димитров – диригент на хора. И тъй като е Коледен концерт – дрескодът е в цвета на шампанското. А в унисон с него е и питието – шампанско разбира се, което е и нашият комплимент към публиката.

Как ще се развие оттук нататък проектът?

На 4 април 2019 г. е четвъртото издание от Концертите. То ще е още по-специално, поне за мен. Тогава ще отбележа своята 60-годишнина. Специални гости ще са музикантите от джаз триото JP3 – Живко Петров, Веселин Веселинов – Еко и Димитър Семов. Освен тях, заедно със „София квартет“ на сцената в Камерна зала България ще застане и моят близък приятел и невероятен изпълнител Васил Петров. Няма да издавам всички изненади, обаче. А те са много. Само ще кажа, дресКОД: червено. Питието е ясно, струва ми се.

С радост мога да споделя, че през юни 2019 г. „София квартет“ ще реализира серия спектакли „Концерти с дрескод“ за деца. Събитията ще са на открито, на ключови места в София. Безплатни за деца и родители. Концертите ще бъдат водени от актьор, който по атрактивен и достъпен начин ще запознава малките любители на класиката с биографиите на известни композитори. А ние…ще свирим. Всичко това ще стане възможно благодарение на Столична община, като част от културните събития на София.

С какво продължава „София квартет“ през новата година?

Този сезон разделихме програмата си на два цикъла – Sofia Quartet Classic – за истинските ценители на камерната музика и Sofia Quartet Light. Последният е по-достъпният цикъл, с който се стремим да вкараме възможно най-много хора в зала България. 🙂 Като възбудим любопитството им към класическата музика.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *