Великият испански тенор Хосе Карерас получи подкрепата на Столичната община за предстоящия му концерт в София. Грандиозното събитие, което ще се проведе на 21 октомври в най-голямата зала у нас Арена Армеец, ще се проведе под патронажа лично на кмета на столицата г-жа Йорданка Фандъкова.

Предвид културната значимост на събитието и радостни от факта, че единият от легендарните “Трима тенори” ще зарадва българската публика с още един впечатляващ, исторически музикален спектакъл от кабинета на кмета на Столичната община изразиха готовност концертът на Маестрото да се проведе под тяхната егида.

„С удоволствие Ви информирам, че за мен е чест да бъда патрон на концерта на великия тенор Хосе Карерас. Радвам се, че един от най-знаменитите гласове на световната оперна сцена отново ще излезе пред българска публика“, се упоменава в официалното писмо на Столичната община по повод визитата на Хосе Карерас за концерта му на 21 октомври у нас. „Като един изявен и доказал се певец Хосе Карерас продължава да допринася за развитието на оперната музика и не спира да радва своите ученици и почитатели с безграничния си талант“, завършва текстът, лично подписан от г-жа Фандъкова.


Патрон на грандиозното събитие също е и самият Кавалер на Златната топка Христо Стоичков, който ще се прибере в България специално за концерта на Маестрото. В паметния спектакъл участие ще вземе и новата оперна сензация на България – Росен Ненчев, който е един от 22-мата избрани от цял свят във втория майсторски клас на Хосе Карерас.

Концертът на Маестро Хосе Карерас в София ще се състои на 21 октомври в Арена Армеец. Билетите за събитието са на цени от 70 до 180 лв. и вече могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim в цялата страна.

Организатор e Moko Solution. © Меломан.бг | Музиката на твоя живот е медиен партньор на концерта.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.