Евтини самолетни билети

На 30 октомври почитателите на българския рок ще си подарят един истински незабравим концерт, с който Национален дворец на културата и Фондацията ще отбележат 75-годишнината на легендата на българския рок – Кирил Маричков.Датата не е избрана случайно, тя е и рождена за фронтмена на групата.

Кирил Маричков е знакова фигура, основополагаща рок културата у нас, зародила се през 60-те години на миналия век. Звездата му изгрява с появата на група Щурците през 1967 година, за да извърви целия път до настоящето с изграждането на собствено звучене, основано на авторски композиции, отличаващи се със стилово разнообразие.

Безспорните рок хитове създадени от Маричков – „Рок в минало време“, „Вкусът на времето“, „Конникът“, „Клетва“, „Вълшебен цвят“, „Две следи“, „Хамлет“ и много други са еталони в съвременната българска рок музика и вдъхновение за младите поколения български музиканти.


От създаването си през 2013 г. супергрупата Фондацията направи две турнете в Северна Америка и Европа, концертира в Близкия Изток (Израел, Кувейт, Катар и Дубай), в Австралия и Нова Зеландия, в Япония и направи околосветско турне.

Супергрупата изпълнява любими песни на няколко поколения българи, като легендарните музиканти редуват големите хитове на бандите, от които са започнала знаменитите им кариери.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.