Хосе Карерас записа специално обръщение към българската публика по повод предстоящия спектакъл Opera D`amore в София.

„Ще бъде нещо изключително, с участието на първокласни оперни певци, оркестър, диригенти, и още, и още, казва във видеото големият тенор. Ние наистина сме много щастливи да ви кажем, че ще бъдем там.

Аз съм в чудесни отношения с България – със страната и нейните хора, имам много приятели от различни сфери на обществото – музика, спорт. За мен е удоволствие да се върна и да имам възможността да пея за вашата невероятна публика“.


Послания по повод спектакъла записаха също диригентът Давид Хименес, дългогодишната легенда на миланската „Ла Скала“ – Марко Берти, звездата на „Метрополитън“ в Ню Йорк – Мария Гулегина, баритонът Кирил Манолов, Михаил Михайлов, мецосопраното Надя Кръстева, сопраното Илина Михайлова и тенорът Росен Ненчев. Последните двамата бяха част от прощалния концерт на Карерас на 11 май 2019 г. в София.

Ненчев е специализант на прочутия си испански колега и участник в три негови майсторски класа. У нас Карерас пя в дует със своя ученик, както и с Михайлова. Още с първото си появяване на сцената тя буквално спечели публиката с гласа и артистизма си. На финала тримата поднесоха „Наздравица“ от „Травиата“ на Верди.

Същата опера ще звучи и на концерта през декември, както и „Тоска“ на Пучини, „Селска чест“ на Маскани и „Риголето“ на Верди, заедно с творби на Доницети и Леонкавало.

Карерас ще бъде специален гост на спектакъла „Opera D`amore“ на 19 декември в зала „Арена Армеец“. Според организаторите легендарният тенор ще се появи в „едно неочаквано време с един неочакван репертоар“. По думите им, той от седем-осем години Карерас не участва в оперни представления, неговото присъствие ще бъдат вградено по един изключително интересен начин, който не е правен досега.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *