Световноизвестният вокалист на Deep Purple и Rainbow Джо Лин Търнър се връща в България за трети път след участието си във финала на „X Factor“ 3 с победител Славин Славчев. Този път той пристига, за да подкрепи благотворителна кауза в Монтана и да участва във фестивал в Троян.

Благотворителният концерт „Art is:“, който ще се проведе в Монтана на 17 юни, е в подкрепа на каузата за борба с трафика на деца и жени по целия свят. Търнър е особено ангажиран с кампанията и смята, че е време подобни престъпления да спрат в цивилизования свят.

Певецът се надява да привлече вниманието на обществеността към тази кауза. Мотото на концерта е „Децата на Монтана заедно на сцената с Джо Лин Търнър“. В концерта участва и българската банда „Еридан“.


Шоуто е с вход свободен и започва в 18 часа на централния площад на Монтана.

На следващия ден – 18 юни, Търнър пристига в Троян за фестивала „Rock Academy“. Рок академията започва още на 17-ти с концерти и майсторски класове по китара и барабани. След конкурса за авторска песен на млади групи на сцената ще се качи Джо Лин Търнър, отново подкрепен от музикантите от Еридан.

„Хората тук са невероятни, те обичат рокендрол, те са страстни, имат забележителни души. Истински съм благодарен на българите и на възможността да пея тук“, споделя Джо Лин Търнър и признава, че обмисля възможностите за съвместни проекти с български артисти.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.