Евтини самолетни билети

Харизматичната Иви Мендес ще представи невероятния си лайф в Зала 1 на НДК на 30 март под почетния патронаж на посолството на Бразилия. Концертът на очарователната Иви насърчава бразилската култура в България, защото бразилската музика е съществена част от културата на Бразилия.

Билетите за концерта могат да бъдат намерени в OMV, The Mall, билетен център НДК, в мрежата на Eventim.bg и онлайн на: bit.ly/IveMendes.

Иви Мендес и нейните приятели и фенове в Бразилия са хората, които са открили таланта ѝ и певицата първоначално започва записи по дебютния си албум с намерение да бъде насочен към бразилската аудитория на португалски. Едва в края на процеса по създаване на албума и като следствие на живота в Лондон, добавя песни с английски влияния. „Бразилската Шаде“, както я наричат, признава, че английският език идва като естествено развитие за нея, но тя винаги ще обича да пее на португалски.


Когато пише песните за втория си албум, Иви Мендес живее извън Бразилия, но тя прави две класически боса нова парчета на португалски в знак на почит към бразилския композитор, автор на песни, пианист, китарист и изпълнител Tom Jobin.

„Щастлива съм, че бразилските и португалски ми приятели оценяват творчеството ми, на какъвто и език да реша да пея. Аз смятам, че всяка песен сама избира езика, звука и вибрацията…точно като едно малко дете, което расте, прави своя избор на собствен стил и изразяване“, споделя Иви.

Иви Мендес е от онези изпълнители, които обичат чрез музиката да представят себе си и своите чувства. Екзотичната бразилка казва, че когато пее на португалски до такава степен изживява силното въздействие на езика, че може да предаде посланието на своите фенове, дори и да не говорят този език. Според Иви Мендес тайната на всяка велика песен, е че музиката трябва първо да се чувства и чак след това да се разбира.

Иви Мендес заявява, че е горда да бъде бразилка, защото бразилците притежават естествен ритъм. Боса нова музиката е в кръвта ѝ и идва някак натурално и хармонично за нея. Предишните поколения бразилски артисти са се отъждествявали чрез стила боса нова, което е повод за гордост, но очарователната Мендес е на мнение, че като един типичен представител, тя олицетворява свободомислието на бразилците, които в наши дни слушат не само боса нова, но и всички видове музика. Иви Мендес се чувства напълно свободна да пее и представя своята музика навсякъде по света, завладяна от своето настроение на мига и опиянена от всяко изпълнение на живо.

Ако не искате да пропуснете пленяващия кадифен глас на Иви Мендес и магнетичната музика на нейния бенд, съчетаваща автенчитните бразилски ритми с нотки на модерно звучене, не пропускайте концерта на „Бразилската Шаде“ на 30 март в Зала 1 на НДК от 20:00 ч. Събитието се осъществява под почетния патронаж на посолството на Бразилия. © Меломан.бг | Музиката на твоя живот е медиен партньор на концерта.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.