Какво се получава, когато завладяващият дълбок глас на Имани и осем виолончела засвирят в унисон? Истинска любовна история, която публиката ще може да наблюдава на живо и у нас.

Имани се завръща в България на 2 юни по покана на Fest Team за един магичен концерт в Зала 1 на НДК.

Фолк-соул, блус-рок, хип-хоп, фънк, а сега – и поп, и класика – преминаването през музикални жанрове с лекота е в кръвта на певицата, която представя новия си проект с вълненията на дебютант.


С „Voodoo Cello” харизматичната Имани прави осем заклинания с осем виолончела и дава ново лице на исторически хитове от поп и рок музиката от Radiohead, през Кет Стивънс, до Дона Самър, t.A.Т.u. и Боб Марли.

Вълшебното музикално пътешествие е по идея и дизайн на самата певица, която казва: „Да си артист е привилегия, но тази привилегия идва с голяма отговорност“.

“Voodoo Cello” е спектакъл, който обединява на една сцена осем виолончела и един глас, за да изпълнят заедно емблематични хитове. Без каквито и да било допълнителни специални ефекти, Имани сама преаранжира популярни песни като прави символичното си вуду заклинание върху осем виолончела. В нейния неподражаем стил, тя преобразява добре познати песни и ги представя по изцяло нов начин.

Самата Имани влиза в силния женски образ на вуду жрица, вдъхновена от различни култури. С репертоара в новия си спектакъл Имани разказва истинска приказка от начало до край. „Voodoo Cello” е мистичното пътуване на жена, надарена с магически сили, а песните – разкриват нейната съдба.

Историята започва в мрака и завършва в светлината, но преди това, жрицата трябва да се пребори със собствените си демони. Тя създава свои танци и ритуали, чрез които постига вътрешен мир.

Билетите за концерта на Имани в Зала 1 на НДК влизат в продажба днес на TicketStation.bg и са на цени от 66 до 140 лв.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *