Специално за меломаните: Хорасио "El Negro" Ернандес (Куба) и виртуозът на бас Йоргос Факанас (Гърция) се срещат на сцената на City Stage за истинско музикално пиршество за ценителите на музиката!

На 26 януари (петък) сцената на City Stage посреща за първи път в София носителят на Grammy Хорасио „El Negro“ Ернандес (Куба) и виртуоза на баса Йоргос Факанас (Гърция). Звездният състав на меломанското шоу допълват джаз любимцият на България Мишо Йосифов (тромпет), Вили Стоянов (тромбон), Димитър Льолев (саксофон) и гръцкият им колега Димитрис Севдалис (клавишни).

Кубинският барабанист Хорасио Ернандес е един от най-добрите и известни музиканти на световната джаз сцена, който в този проект комбинира собствения си оригинален джаз-латино звук с музиката на Йоргос Факанас. „El Negro“ е многократен носител на награди Grammy, свирейки с джаз легенди като McCoy Tyner и Michel Camilo или рок икони като Carlos Santana и Steve Winwood, или като част от латино оркестъра Tinto Puente’s Tropi Jazz All Stars. През годините Ернандес с право е заслужил признанието да бъде един от най-добрите барабанисти в целия свят.

Работата на Йоргос Факанас включва музика за ,кино и театър, студийна и концертна дейност със звезди от ранга на Dave Weckl, Mike Stern, Frank Gambale, Dennis Chambers, Anthony Jackson, Brett Garsed, Bireli Lagrene, Eric Marienthal, Alex Acuna, Lew Soloff, Greg Howe, Lenny White, плюс огромен обем авторски композиции от соло парчета до оркестрови произведения. Автор е на 17 книги за теория на музиката. В последните години Йоргос Факанас разпродава напълно участия на сцени като COTTON CLUB в Токио, ART CENTER в Сеул, историтеския 55BAR в Ню Йорк, SALA RADIO в Букурещ и още много, а авторитетни издания като Bass Player Magazine, Bass musician Magazine, Modern Drummer, Bass guitar magazine и Rhythm magazine го определят като един от най-креативните басисти и композитори на съвременната сцена.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *