Започна дългоочакваното турне на най-успешния композитор Ханс Цимер. Уембли Арена беше разтърсена от грандиозния спектакъл, а само след месец – на 16 май, ще видим шоуто на страхотния композитор и в България.

Ханс Цимер, който се превърна в легенда в Холивуд, започва музикалната си кариера с пънк и ню уейв в групите Damned и Buggies.

Най-известният композитор на филмова музика стартира своето турне с концерт в Уембли Арена в Лондон. 12-хилядната публика в залата аплодира бурно и с възторг невероятното шоу. На сцената с Цимер излязоха 70 изключително талантливи музиканти, всеки от които безспорно добави своя отпечатък към крайния резултат, описан с една единствена дума – съвършенство.


От разтърсващите барабани в музиката към „Карибски пирати“ до хипнотичния мотив с цигулка към филма „Черният рицар“, Цимер показа дълбочината на таланта си и въображението на един гениален творец. Изпълненията бяха изключително въздействащи и придадоха на шоуто атмосфера като на рок концерт.

По време на спектакъла Ханс Цимер свири на банджо, китара, пиано, перкусии, синтезатори, дори на барабани! Той се изяви на сцената по-скоро като истинска рок звезда, отколкото като композитор. Цимер описва турнето си, като неговата сбъдната мечта.

Амбициозната програма включва 37 държави за 60 дни, а една от спирките му ще е в София – 16 май, Арена Армеец, организатор на концерта е София Мюзик Ентърпрайсис (СМЕ). Въпросът „Какво се случва с филмовата музика, когато я отделим от продукцията, за която е създадена?“ в случая с Ханс Цимер получава логичния отговор: „Изкуство!”.

Спектакълът в София ще бъде истинска наслада за сетивата на зрителите. Невероятен синхрон, колоритна визия и въздействащи светлинни ефекти ще ни пренесат във водовъртеж от звуци и усещания. Това няма да бъде типичен класически концерт, на сцената Ханс Цимер ще изгради империя от звуци и ще достигне нови планети.

Билетите за концерта на Ханс Цимер на цени от 60 до 140 лева могат да бъдат закупени от всички каси на Тикетпро в страната, както и онлайн.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *