В последния за сезона концерт на 17-ти юни в Камерна зала България, от 19 ч., „София квартет“ ще изпълни и финалната част от „Изкуството на фугата“ – хорал и последен контрапункт, на който Бах издъхва.

Всеки концерт на „София квартет“ през този сезон започваше с част от „Изкуството на фугата“, произведение, което не е в традиционния квартетен репертоар, не е писано за струнен квартет, а адаптирано.

В съботната вечер инструменталистите са подготвили и един по-скоро Хайдновски квартет на Бетовен – „Реверансите“. Зрителите ще се насладят и на единствения квартет на Равел – Струнен квартет фа мажор.


Билети на касата на Софийска филхармония и онлайн на eventim.bg.

„София квартет“ ще участва в 48-мия Международен фестивал „Софийски музикални седмици“. На 28 юни (сряда) от 19 ч. в Камерна зала България заедно с пианиста Евгени Божанов, музикантите от „София квартет“ ще изпълнят произведения от Цезар Франк и Дворжак.

Най-елитния български квартет „София квартет“ готви нетрадиционни изненади за новия сезон. Проекти с известни музиканти и композитори на електронна музика и джаз; концерти за деца и тематични концерти са малка част от програмата на състава за 2017/2018 година.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.