Фондация “Музика за България” се присъединява към световната ежегодна инициатива Make Music Day с първото издание на празника на музиката в София, което ще се проведе в неделя, 21 юни 2020 г.

Make Music Day е еднодневно събитие, в което се провеждат безплатни музикални изпълнения на живо, музикални уроци и други музикални събития по целия свят. Музикални празненства като това в София ще се проведат на този ден и в още над 1000 града.

Фондация “Музика за България” кани всички, от професионални музиканти до хора, които никога не са свирили на инструмент, да се присъединят към глобалното музикално тържество и Make Music Day Sofia. Събитието ще се проведе изцяло онлайн и ще даде възможност на всеки да участва като сподели свое музикално произведение на живо или на запис, както и да вземе безплатни музикални уроци водени от професионални преподаватели.


“С Make Music Day Sofia ние спомагаме за развитието на музикалната култура в България и подкрепяме музикантите в трудни за тях времена. Радваме се, че участваме в установяването на нов културен градски празник в столицата и страната!“, каза Мелина Крумова, председател на Фондация “Музика за България”.

Музикантите заявили участие в официалната програма на събитието имат възможност да спечелят специални награди осигурени от организатора. Всеки, който сподели онлайн свое изпълнение на живо, ще получи безплатна репетиция. Събралият най-много гледания за деня livestream ще получи запис на сингъл в Urban House Studio. А първите 50 артисти, споделили видео запис на свое изпълнение, ще получат музикален урок в RockSchool.

Доказано е, че музиката засилва социалната свързаност, намалява стреса, понижава кръвното налягане, стимулира паметта и е неразделна част от пълноценния живот.

Фондация “Музика за България” насърчава деца, младежи и възрастни да се включат в планираните активности по време на Make Music Day Sofia и да създават музика, да ѝ се наслаждават и да я споделят. Повече информация за събитието в сайта makemusicday.bg.

Събитието е финансирано от Програма “Култура” към Столичната община.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *