Дамската метъл банда Frantic Amber идва за концерт в София на 19 април. Шоуто в Live & Loud ще впечатли сериозно привържениците на т. нар. „Female Fronted” банди, тъй като, освен амазонките от Frantic Amber, ще свири и още една банда с дама зад микрофона.

Това е Pokerface от Русия. Те ще представят третия си албум „Game On“, който излезе на 31 март и е в традициите на thrash/death метъла. За баланс на сцената същата вечер ще се качи и група в по-лек стил – power метълите от САЩ Sunless Sky.

Турнето, инициирано от Frantic Amber вече стартира на 8 април в Будапеща и скоро идва и у нас. Момичетата атакуват София на 19 април, за да превърнат Live & Loud в бойно поле, където всеки, който харесва thrash, death, melodic death и power метъл, ще намери нещо за себе си.


Фронтдамата и основен двигател на Frantic Amber – Елизабет Андрюс, събира дами от различни точки на света в меката на тежкия метъл – Швеция, където тя лично също е имигрант.

След едно EP и три сингъла, които пуска през годините, групата издаде дебютния си дългосвирещ албум едва през 2015 г., въпреки че е активна от 2008 г. насам. Албумът носи заглавието „Burning Insight“ и, както се оказа, си заслужаваше чакането.

Когато се каже мелодичен метъл от Швеция с женски вокал, веднага се сещаме за Arch Enemy. Подобни асоциации не са никак погрешни. Melodic death метъла, който формацията представя, се доближава до този на групата Michael Amott от ерата на Angela Gossow.

Бандата вече е канена на няколко големи фестивала, а и едва ли е случайност, че FA бяха съпорт на Six Feet Under за скандинавските им дати през 2013 г., както и факта, че Entombed A.D. избраха да поканят момичетата за няколко дати в Швеция в края на миналата година.

Чуйте „Burning Insight“, гледайте някое и друго концертно видео на бандата и ще видите, че Елизабет обича да изпипва нещата. Още с началните стъпки на бандата тя избира да работи бавно и да напредва с малки крачки. Вероятно е логично да се очаква от професионална балерина да е педантична към това, което прави.

А атлетичността ѝ определено ѝ помага и за сценичното представяне, като тя къде съзнателно, къде не, се опитва да отиде отвъд границите. Това е екстремна (почти) изцяло дамска банда – екзотичен букет от мацки от Швеция, Дания, Япония и Колумбия и един пич зад барабаните и без никакви преувеличения: това си струва да се види на живо!.

Всеки, който е бил на концерта на фуриите от Бразилия Nervosa, които свириха в същия клуб миналото лято, не би трябвало да се поколебае и за миг дали да посети събитието в сряда вечер.

Последните новини от лагера на FA са, че китаристката Mio Jäger получи лека травма на ръката си навръх рождения си ден на 14 април, но бързаме да успокоим всички ви – тя е добре, положението е под контрол и турнето продължава с пълна пара.

Билетите за вход ще се продават само в клуба преди концерта на цена от 13 лв.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.