Бившия кмет на Каварна Цонко Цонев провъзгласи средногорското село Челопеч за новата рок-столица на България. На 9 и 10 август кметълът организира нов, единствен по рода си рок-фестивал заедно с режисьора и евродепутат Андрей Слабаков, певеца Димитър Аргиров и със съдействието на кмета на община Челопеч Алекси Кесяков.

Грандиозното музикално събитие ще се проведе в парка „Корминеш” близо до селото, където е и живописната местност „Вълчата пътека”. Именно тя дава и името на фестивала – „Wolf Fest – Вълчата пътека”.  Хедлайнери на „Вълчия фестивал” са датчаните Pretty Maids и британските блекметъли Cradle of Filth, които ще закрият концертите в двата фестивални дни.

На сцената ще се качат още и немските хеви метъли AXXIS, които скоро отпразнуваха 30 години от създаването си. Останалите групи са румънците Scarlet Aura, които са добре познати в България, както и две банди от Гърция – Silked & Stained и Wild Souls. Българските рок групи, които ще участват в мабащния проект са Конкурент и Krossfire, а публиката ще подгреят метъл бандите Sakar и Abstraction.


Wolf Fest

Локацията на концертите е на по-малко от час път с кола от София, което я прави удобна и лесно достъпна. Организаторите предоставят безплатен транспорт от Челопеч и Златица до парка, където ще бъде разположен и безплатен палатков лагер.

„Всички добре си спомнят Каварна Рок Фест и неговата 12- годишна история”, споделя Кметъла Цонко Цонев. „Надявам се „Вълчия фестивал” да е продължение на това, което направих в Каварна и да успеем, заедно с екипа ми, да направим  Челопеч новата рок-столица на България като поканим отново всички най-големи рок и метъл имена”.

Режисьорът Андрей Слабаков ще снима специален документален филм за метъл фестивала, с автентични кадри от събитието и култови интервюта с най-големите рок звезди. Певецът Димитър Аргиров договори участието на хедлайнерите във фестивала и заедно с Цонко Цонев е в основата на организацията на грандиозното музикално събитие.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.