След успешните премиери на новия албум „My Cinema“, Мира Кацарова и музикантите, с които тя споделя сцената, вече са на лятна вълна и се завръщат към бразилската музика с проекта Desafinado LIVE.

Концертната програма ще срещне публиката с бразилския джаз и боса нова на избрани открити сцени. Музиката на Антонио Карлос Жобим, Жоржи Бен,  Жоао Жилберто, Карлиньош Браун, Джаван и Иван Линс ще озвучи Бургас, Созопол, Варна и Пловдив. Турнето на Desafinado LIVE е следващата седмица между 13 и 16 юли.

Всички композиции, които Мира Кацарова е избрала за Desafinado LIVE, са знакови и любими боса нова песни. За концертната програма, посветена на бразилската музика, те са аранжирани и интерпретирани по нов начин.


На откритите сцени по време на турнето заедно с Мира ще бъдат Христо Йоцов (барабани), Веселин Веселинов-Еко (бас) и Мирослав Турийски (пиано). Пианистът е автор на по-голямата част от аранжиментите в програмата. В концертите ще вземат участие и гост-музикантите Николай Карагеоргиев (китари) и Младен Димитров (перкусии и програминг).

Към песните има видеа, които допълват посланието, атмосферата и емоциите, закодирани във всяка от подбраните композиции. Цветовете, улиците и хората от Бразилия са естественото продължение на историите, разказани чрез музиката в Desafinado LIVE.

Desafinado LIVE_Tour

Летните концерти от проекта започват от Созопол на 13 юли. Събитието там ще бъде в уютния двор на клуб „Мишел“. На следващия ден, 14 юли, Desafinado LIVE гостува в Бургас, където концертът се осъществява в партньорство с Общината и ще се проведе на Открита сцена „Охлюва“.

В петък, 15 юли, боса нова ще звучи на Централния плаж във Варна. Там Мира Кацарова ще представи музиката на Бразилия в клуб „Ментол“. Последната юлска дата, запазена за композициите на Жобим, Жилберто и Джаван, е 16 юли. Тогава е концертът в Пловдив. Той ще се случи в най-пулсиращата част на града, пълна с цвят и живот като самата Бразилия – Капана.

На открита сцена, построена между прекрасните малки улички на Капана, Desafinado LIVE ще звучи за всички пловдивчани и гости. Входът за този концерт също е свободен.

Началният час на събитията от турнето е 21:00, само във Варна концертът ще започне в 22:00 часа. Цялата програма Desafinado LIVE се осъществява с подкрепата на Schweppes и по време на предстоящото турне гостите ще имат възможността да опитат летните им продукти.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *