The Jacksons са една от най-успешните групи в световната музикална история и през 2018 отпразнуваха своя 50-годишен юбилей. Те спечелиха статут на поп крале в музикалния свят, давайки летящ старт на легендарната солова кариера на Майкъл Джексън.

Джаки, Тито, Джърмейн, Марлон и Майкъл, петима братя от Гари, Индиана, познати първоначално като The Jackson 5, а по-късно като The Jacksons, станаха известни с уникалната си комбинацията от забележителен музикален талант и впечатляваща хореография.

През 1969 се присъединяват към Motown Records. 1970 е изключително успешна за тях – издават четири албума за една година и четири сингъла стават номер едно, задминавайки Supremes, като най-успешна Motown група. Като част от семейството на Motown, те издават 10 албума в рамките на 6 години, от които са продадени над 200 милиона копия.


През 1976 г. групата, с изключение на Джърмейн, напуска Motown Records и стават част от Epic Records, където към тях се присъединява и брат им Ранди, като променят името си на The Jacksons. През 1984 г. те издават култовия албум „Victory“. Той включва хита на Billboard №3 „State Of Shock“ с участието на Мик Джагър. През същата година стартира турнето The Victory Tour, което се превръща в най-грандиозната концертна поредица, организирана някога в САЩ.

От The Jacksons са черпили вдъхновение няколко поколения банди, като Backstreet Boys, New Edition, N * SYNC, New Kids on the Block, както и по-младите Jonas Brothers, One Direction и много други.

През своята бляскава музикална кариера The Jacksons печелят множество отличия:

  • Звезда на Холивудската алея на славата – 1980г.
  • Включени са в Rock & Roll Hall of Fame – 1997г.
  • Включени са във Vocal Group Hall of Fame – 1999г.
  • Стават BMI Icons на наградите на BMI Urban Awards – 2008г.
  • Включени са в Recording Academy’s Grammy Hall of Fame с парчетата „ABC“ и „I Want You Back“ – 2016г.

На 3 септември 2021 г. в Арена Армеец многобройните български фенове на The Jacksons ще имат възможност да видят на живо Джаки, Тито и Марлон заедно с тяхната група от изключителни музиканти.

Шоуто на легендарните поп идоли ще бъде наистина впечатляващо. То ще е изпълнено с много хитове, танци и уникална мултимедия. Наред със своите емблатични парчета, The Jacksons ще изпълнят и едни от най-големите хитове на великия Michael Jackson.

Билетите за концерта на The Jacksons ще бъдат на цени от 60 до 120 лв и могат да бъдат закупени от мрежата на Bilet.bg. До 30 септември 2020 г. ограничено количество билети от ВСИЧКИ ЦЕНОВИ КАТЕГОРИИ ще са с 20% отстъпка от цената.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *