Балет "Тодес" ще представи на 29 ноември юбилейната си програма "Шантав сън" в Зала 1 на НДК. Сюжетът на спектакъла е за един сън на летището, в чакане на полет, който ни пренася навсякъде по света. Заедно с танцьорите, зрителите ще пропътуват през Русия, Египет, Далечния Изток, Дивия Запад и много други интригуващи дестинации.

В „Шантав сън“ динамично се сменят сценарии, настроения, географски ширини и епохи. Всяка история от приказния сън е с различен емоционален заряд, костюми, осветление и музика.

Балетът обединява в уникалната си хореография – класика, хип-хоп и модерен балет. Класата на модерен балет номер 1 в Русия ще впечатли възрастните, а децата ще се зарадват на приказните истории и хумористични етюди. Балетът пристига в София в състав от 30 души.


Балет „Тодес“, превърнал се в символ и съществен елемент от съвременната култура на Русия, е създаден през 1987 година. Създател, балетмайстор и постановчик на балета е Алла Духова. През 2001 година Алла Духова е поканена лично от руския президент Владимир Путин на среща с 15-те най-изтъкнати жени в Русия, постигнали успех в творческата си кариера.

Името на балета – „Тодес“, идва от един от най-опасните елементи във фигурното пързаляне. На световна сцена са играли с Майкъл Джексън, Марая Кери и др. Впечатляваща хореография, поразителен синхрон, пищни костюми, авторска музика и 30 години на върха – това е „Тодес“.

Деца до 7 годишна възраст се допускат без билет, aко не заемат отделно място. Организаторите от Degris Events молят родителите/ придружителите, да носят копие на акта на раждане на детето.

Билетите се разпространяват в мрежата на eventim.bg, билетен център на НДК, бензиностанции OMV, Office1, книжарници Orange, каса на Eventim в The Mall.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.