“Мистичен ритъм” е най-новият авторски спектакъл на ансамбъл “Чинари”. Той ще бъде представен за първи път на 28 ноември в зала 1 на НДК, в навечерието на 25-годишния юбилей на първия частен ансамбъл в България - “Чинари”. Спектакълът ще бъде своеобразен завършек на поредица от авторски проекти на ансамбъла, които обединяват един цял творчески период за самия Асен Павлов като хореограф и режисьор.

Всяка година “Чинари” представят нови спектакли. Те се превърнаха в традиция и негова запазена марка и са очаквани с нетърпение от неговите почитатели. “Мистичен ритъм” поставя началото на подготовката за отбелязване на 25-тата годишнина от създаването на ансамбъла.

В спектакъла “Мистичен ритъм” ще вземат участие артистите от ансамбъл „Чинари“, група Etnotix, трио “Булгарина” и квартет “Българи”. Музикалната картина е дело на композитора Костадин Генчев, а хореографията и режисурата са в ръцете на Асен Павлов и Калоян Павлов. Ще бъдат представени няколко музикално-танцови картини, всяка от които ще има своето послание и мистичност.


На сцената ще се срещнат много герои от българските традиции, които с мистичен ритъм и с много фантазия, ще ни преведат от древността до наши дни. Чрез изразните средства на фолклорния танц, оригиналната музика и визия, ансамбъл “Чинари” за пореден път ще покаже защо продължава да е емблема и пазител на българските традиции вече 25 години.

Продуцентът и ръководител на ансамбъл „Чинари“ – Асен Павлов е носител на Икар 2015 г. за спектакъла “Траките”. През 2016 година aнсамбълът e удостоен с „Кристална лира“ от Съюза на българските музикални и танцови дейци за спектакълa „Ние, българите“. През 2017 г. Министерство на културата награди ансамбъла с грамота и почетен знак „Златен век“ – печат на Цар Симеон Велики, за принос в развитието на българската култура и по повод 24 май – Ден на българската просвета и култура и славянската писменост.

Билетите за “Мистичен ритъм” на 28 ноември в зала 1 на НДК са вече в продажба на промоционални цени от 18 до 35 лв. в интернет в системата на Ticketportal.bg, а също и в Билетен център в НДК, Билетна каса на “Арена Армеец”, бензиностанции ОМВ, магазини Orange.

Във връзка с 25-тата годишнина на ансамбъл “Чинари”, Асен Павлов и неговият екип планират много изненади за феновете си в България, а и за тези зад пределите ѝ. Съвсем скоро ще бъдат обявени някои от тях.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.