25 години от създаването си ще отбележи първият български частен ансамбъл “Чинари” – с пет спектакъла в един! Юбилейното събитие ще бъде на 10 декември в зала 1 на НДК от 19.30 ч. В него ще намерят място пет от най-емблематичните, зрелищни и обичани от публиката произведения - с най-ефектните и въздействащи фрагменти от тях.

Феновете на ансамбъла ще видят моменти от “Магията на танца”, „Траките“ и “Мистичен ритъм”, които ще съставят първата част на спектакъла и ще я определят, като по-мистична, с повече фантазия и съвременна трактовка на българския фолклор.

Втората част ще включи вълнуващи моменти от авторските спектакли “Възрожденски разкази” и “Ние българите”, като тази част ще бъде изцяло фолклорна. На 10 декември в зала 1 на сцената ще се насладим на майсторството на прекрасните танцьори от ансамбъл “Чинари”, на група Etnotix, трио “Булгарина”, квартет “Българи” и „Чинари дръмс“.


Вече 25 години ансамбъл „Чинари“ по оригинален начин пресъздава музиката, песните и танците в българското изкуство, черпейки вдъхновение от него. Трупата с гордост продължава традицията, претворявайки магията на мистичния ритъм. През годините хореографът и директор на ансамбъла – Асен Павлов създава 13 авторски спектакъла, които по традиция артистите представят пред публика всяка година преди Коледа.

Билети за юбилейния спектакъл – 25 години Ансамбъл “Чинари” на 10 декември в зала 1 на НДК, можете да намерите в интернет на Ticketportal.bg или да закупите от Билетен център в НДК, Билетна каса на “Арена Армеец”, бензиностанции ОМВ, магазини Orange. До 1 ноември 2018 г. билетите, пуснати в продажба, могат да бъдат закупени с отстъпка 5 лева от редовните.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.