На 2 юни в зала 1 на НДК повече от сто малки балерини от школата по балет Vaya Dance Studio ще стъпят за първи път с пантофките си на сцената в Зала 1 на НДК, за да представят спектакъла “Легенди за водата”.

Специална и много важна роля в балетното събитие ще имат и големите музиканти от Quarto Quartet, изпод чиито вълшебни струни на живо, малките феи ще омаят публиката.

“Легенди за водата” е балетен спектакъл, създаден за деца и изпълнен от деца, а в приказните истории за света на морското дъно ще разпознаем и ще аплодираме морски нимфи, изящни перли, водни духчета и танцуващи сирени.


Сто красиви и очарователни балерини на възраст от 6 до 18 години, ще демонстрират своето майсторство и талант под хореографията на Ваня Рошкова, Кристине Енков, Анета Ченишева и Йоана Йорданова.

Музиката в спектакъла ще бъде изпълнена на живо от великолепните Quarto Quartet водени от цигуларя Иван Пенчев. Ще звучат избрани произведения на Клод Дебюси, Габриел Форе, Морис Равел, Ерик Сати и други френски композитори.

Това много различно и специално събитие “от малките за малките” обещава на публиката от всички възрасти истински емоции, красива музика, вълшебни танцови картини и вдъхновяващи роли на балерините от морското дъно.

Ръководител и хореограф на Vaya Dance Studio е Ваня Рошкова, а водеща нимфа на на спектакъла ще бъде актрисата Десислава Касабова, която ще ни въведе в историите на спектакъла.

Събитието е по идея на Ваня Рошкова и Иван Пенчев (от Quarto Quartet), а подобно красиво общо участие около датата 1 юни ще се случи за трета поредна година, но за първи път в Зала 1 на НДК.

Билети за “Легенди за водата” на 2 юни в зала 1 на НДК се продават в Билетен център в НДК и в системата на Ticketportal.bg. Цената им е от 10 до 25 лв, според мястото в залата, а за деца, ученици, студенти и пенсионери – цената на билета е 10 лв. Предлагат се и семейни пакети от 4 билета на цена – 40 лв.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.