FOX, ексклузивният дом на „Живите мъртви“ по цял свят и глобален лидер в премиерното разпространение на забавно съдържание до международната аудитория, обяви, че сериалът ще се завърне по каналите на FOX със следващ осми сезон, веднага след като AMC потвърди, че продукцията е подновена за нов сезон. Той ще се излъчи премиерно през 2017 г. и ще стартира със стотния епизод на поредицата.

FOX си партнира с AMC за сериала на сценарно ниво, а още през 2010 г. и за реализацията на първото в света глобално симултанно излъчване. Със своя седми сезон, сериалът „Живите мъртви“ ще се завърне пред повече от 200 милиона зрители в над 125 държави по FOX, часове след премиерата му в САЩ на 23 октомври по AMC.

„По-малко от седмица преди премиерата на седми сезон, ние не просто се вълнуваме, че сериалът ще има и осми сезон, но сме и уверени, че голямото очакване, в съчетание с нашия единствен по рода си продукт и любовта на феновете ще направят премиерата на предстоящия сезон най-силната до момента“, каза Шарън Тал Игуадо, Изпълнителен вицепрезидент „Програмиране и развитие на оригинална продукция“ във FOX Networks Group.


„Живите мъртви“ продължава да има основна заслуга за водещата позиция на FOX в международните рейтинги, като гледаемостта на шести сезон беше с впечатляващите 17% по-висока от пети сезон, а достигнатата аудитория отбеляза ръст от 24% спрямо предходния сезон. Премиерата на шести сезон беше излъчена едновременно по FOX в 125 територии в цял свят на 12 октомври 2015 г., в съответствие с програмната стратегия на канала да показва “Най-доброто. Първо по FOX.” и като потвърждение на ангажимента на FOX към зрителите да доставя най-доброто развлекателно съдържание преди всички.

До този момент героите от сериала „Живите мъртви“ са преживели доста перипетии – болести, глад, жертви, трагедии, предателства и немислими загуби. Всичко това ги е направило силни и непобедими.

В началото на седми сезон, тази сила им е отнета. Те са намерили безопасност и сигурност. Създали са дом. Мислели са, че светът им принадлежи. Мислели са, че го познават. Но са се заблуждавали.

В първата половина от седми сезон групата е разединена, сломена и се опитва отново да се върне към предишния си живот докато живее в подтисничество. Нигън успешно е наложил контрол над оцелелите, като с брутални методи ги е принудил да живеят по неговите правила и нагледно им е показал какъв ужасяващ изход ги чака ако не ги следват..

Останалите герои не осъзнават какво се е случило, но независимо дали са се отделили от групата случайно или по собствено желание, те ще разберат, че не могат да избягат от промяната в техния свят. В първата половина от новия сезон героите започват отначало.

Общата тема на сезона е новото начало. Светът не е това, което са си мислили, че е. Той е по-голям и дори още по-опасен, отколкото са предполагали.

Базиран на комикса на Робърт Къркман, публикуван от Image Comics, „Живите мъртви” е най-гледаната телевизионна драма в САЩ във възрастовата група от 18 до 49 години. Сериалът разказва историята на месеците и годините след зомби апокалипсис и проследява група оцелели, водени от шериф Рик Граймс, които пътуват в търсене на убежище и сигурен дом.

Главните роли се изпълняват от Андрю Линкълн (Рик Граймс), Стивън Юн (Глен), Норман Рийдъс (Дарил Диксън), Чандлър Ригс (Карл Граймс), Лорън Коуън (Маги), Данаи Гурира (Мишон), Мелиса Макбрайд (Каръл), Сонекуа-Мартин Грийн (Саша) и Майкъл Къдлиц (Ейбрахам). Изпълнителни продуценти на сериала, наречен от критиците „истински феномен” (Variety), са Скот М. Гимпъл, Робърт Къркман, Гейл Ан Хърд, Дейвид Алпърт, Грег Никотеро и Том Люс.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.