В писмо до медиите певицата Мария Мутафчиева обяви началото на Шестото издание на Националния поетичен конкурс „Непознати улици“.

Всички желаещи ученици от 7 до 12 клас и тази година могат да се включат с до три свои стихотворения, а срокът за участие изтича в края на месеца.

Вижте цялото писмо на Мери, което публикуваме без редакторска намеса.


Здравейте!

Ето, че дойде време за Шестото издание на Националния поетичен конкурс „Непознати улици“! Началото му бе през 2012-та, когато излезе малката, красива книга, носеща името на най-популярната песен на Мери Бойс Бенд – „Непознати улици“. В нея са поместени моите собствени ученически стихове. Скоро след това се появи идеята за поетичен конкурс за ученици от цялата страна с това име. До мен в тази идея стоят: Милена Андонова – директор на Английската гимназия в Бургас и Румяна Емануилиду – журналист и издател.

Ние вярваме в таланта на младите хора, които и в 21-ви век създават поезия и споделят своите мисли с белия лист и със света! Любопитно ни е какво мислят, какво ги вълнува, как се изразяват? Тръгнали ли са вече по „непознатите улици“ на творчеството?

Споделете мислите си с нас! Изпратете свои стихове на свободна тематика за Шестото издание на Националния поетичен конкурс „Непознати улици“! Ако сте ученици от VII до XII клас включително, тази покана важи точно за вас:

Аз, Мария Мутафчиева, издателска къща „Знаци“ и Профилирана гимназия с преподаване на английски език „Гео Милев“ – Бургас, ви каним да изпратите в периода 1-31 октомври по три свои стихотворения, от които посочвате едно, което смятате, че ви представя най-добре! Ние с Милена Андонова и Румяна Емануилиду ще прочетем стиховете и ще отличим първите три в категориите: „От VII до IX клас“ и „От X до XII клас“. Цялата информация, регламента и начина за изпращане на стихове за конкурса можете да намерите на сайта на гимназията: http://gpaeburgas.org/MARY/

Избраните творби ще бъдат публикувани във вестник „Фактор“. Авторите им ще получат грамоти и награди от ПГПАЕ „Гео Милев“, издателска къща „Знаци“, музика и книги от мен. Ще имат възможност и лично да ги прочетат пред публика на финала през ноември.

Успех!
Мери
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.