Най-симпатичният театрален фестивал у нас - "София Моно 2016" ще се състои за шести пореден път от 3 до 13 юни 2016 г. в парка на Военната Академия. Oрганизаторите от Артишок и Столична Община ще посрещнат гостите на фестивала по традиция - на открито "под звездите" с много интересни и любими на публиката театрални постановки.

Култовите спектакли на Камен Донев отново ще блестят в програмата на фестивала. Ще влязат още нови и любопитни заглавия, а във финалната вечер на събитието ни очаква истинско музикално бижу – бутиков концерт на “Фондацията”.

Билетите за „София Моно 2016“ са вече в продажба, а цените в различните фестивални дни ще бъдат меджу 10 и 50 лв за билет. Те могат да се закупят ексклузивно от мрежата на Ticketportal.bg, а също и от Билетен център в НДК, Билетна каса на „Арена Армеец“, магазини Office1Superstore, книжарници Booktrading, бензиностанции OMV, На Тъмно.


Всички събития са с начален час 21.00 ч.

Програма:

Датите 3 и 10 юни са запазени за любимецът на публиката, а именно – Камен Донев и неговите два моноспектакъла „Възгледите на един учител за народното творчество“ (на 3 юни) и „Възгледите на един учител за всеобщата просвета“ (на 10 юни). Билетите и за двете култови постановки са с цена от 25 и 30 лв.

На 6 юни на сцената на “София Моно” ще стъпи един от най-новите спектакли на Пловдивския Драматичен театър – “Кредитът” от Жорди Галсеран. Главни роли в него имат актьорите Асен Блатечки и Атанас Атанасов, а режисьор е Бина Харалампиева. Испанецът Жорди Галсеран е един от най-поставяните съвременни автори, а спектакълът е със специалното участие на Калин Врачански и Василена Атанасова.

„Кредитът” е блестяща комедия, разглеждаща една от най-невероятните истории, които някога могат да се случат в кабинета на един мастит банков директор…
Билетите са от 10, 12 и 14 лв.

На 8 юни следва един от най-забавните авторски моноспектакли – “Живак”. Изигран повече от 100 пъти на сцена „Живак“ представя житейската история на един объркан българин, бягащ от родното под формата на лудешко препускане през бита, което се оказва доста смешно, особено ако на сцената е Димитър Живков. Авторът и единствен актьор в спектакъла – Димитър Живков не случайно има “Аскеер” от 2013 г. за изгряваща звезда.
Билетите са от 10, 12 и 14 лв.

На 11 юни ни очаква незабравима среща с Ивайло Христов, Коцето-Калки и Дони в “Секс, наркотици и рокенрол”, като част от европейското турне на 23-годишния спектакъл. За първи път в България, в рамките на “София Моно” зрителите ще видят пътуващия unplugged вариант на спектакъла, който обикаля света. С нови песни и ситуации, това е и най-дълголетното представление у нас.
Билетите са от 10, 12, 14 и 16 лв.

Последната вечер на фестивала – 13 юни, ще бъде много приятно-музикална.

След концерти в големите зали в България и по света, “Фондацията” ще бъде на една ръка разстояние, в един бутиков концерт само на “София Моно”. С добавени вечни песни в репертоара си, които ще изпълнят за първи път заедно – Кирил Маричков, Иван Лечев, Дони, Славчко Николов и Венко Поромански ще изнесат и последния концерт на групата за сезона.

Единствен по рода си, с уникална атмосфера и с чудесна театрална програма фестивалът „София Моно 2016“ е сред най-ярките акценти в културния живот на столицата. Събитието е част от Календара на културните събития на Столична община за 2016 г.

Допълнителна информация за още спектакли в програмата на фестивала, ще бъде обявена скоро!
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.