Осмото издание на фестивала на моноспектаклите “София Моно” ще се проведе от 7 до 17 юли тази година на обичайното му място – в уютния парк на Военна Академия “Г.С.Раковски” в София. Организаторите на събитието - Артишок и Столичната община, ще посрещнат феновете на фестивала, след края на театралния сезон и под открито небе - с най-качествените театрални моно-постановки от афиша на столицата.

Този път в програмата му ще има гостуващ моноспектактакъл от Македония и Кино вечер, съвместно със Сине Либри. За децата са предвидени дневни работилници и срещи в парка – с вход свободен. Предстои добавяне на още събития и постановки в програмата на “София Моно 2018”.

Билетите за спектаклите в програмата на “София Моно 2018” вече са в продажба ексклузивно в мрежата на Ticketportal.bg. Цената им е от 10 до 40 лв според датата и мястото. Билети могат да се закупят още от Билетен център в НДК, Билетна каса – зала “Арена Армеец”, бензиностанции ОМВ, книжарница Booktrading, Office1Superstore.


Проектът е част от Календара на културните събития на Столична община за 2018 г.

Програма на „София Моно 2018“

Датите 8 и 12 юли са запазени за Камен Донев и неговите два емблематични спектакъла – “Възгледите на един учител за народното творчество” (на 8 юли) и „Възгледите на един учител за всеобщата просвета“ (на 12 юли).

9 юли е за представлението “Мъжът на жена ми” – постановка на Мариус Куркински, автор Миро Гавран – Хърватия. Участват Мария Сапунджиева, Ненчо Илчев и Кирил Ефремов, които ще ни покажат сериозните неща от живота погледнати от смешната им страна.

На 10 юли ще видим и самият Мариус Куркински в “Черното пиле”. Спектакълът, който ще ни остави без дъх е по разказите на Николай Хайтов – „Мерак“, „Пазачът на Овесената нива“ и „Черното Пиле“. За него актьорът получи не малко театрални отличия, а на сцената на “София Моно” го очакваме с огромно вълнение.

На 11 юли в парка ще видим и топ постановката „Грамофонът“ на Виктор Калев. Авторският концерт-спектакъл представя автобиографични истории на актьорът и български песни на любими изпълнители, изпяти и изиграни блестящо от него. Това ще е единствената възможност да го видим в София в близките месеци, защото всички дати на представлението до края на сезона са напълно разпродадени.

На 13 юли от Македония пристига актрисата Оливера Аризанова – Монсбарт в главната роля на моноспектакъла „Тя“. Ще я гледаме за първи път в рамките на фестивала, след редица участия и награди в различни театрални форуми. Автор на текста е българката Даниела Колева, режисьор – Васил Михаил, постановката е на Народен театър „Антон Панов“ – Македония.

На 14 юли в програмата следва един от най-забавните моноспектакли – “Живак” на актьорът Димитър Живков. През този сезон представленито се изигра за 150-ти път и ако все още не сте успели да го видите – то сега е вашата възможност да се срещнете с “Живак” и то под звездите.

На 15 юли в програмата следва лятна кино вечер – филмът ще изберат партньорите ни от кинофестивала Сине Либри.

На 16 юли е ред на нашумялата постановка “Пилето, което казва КУ” на Иван Юруков. Сценарият е по сборниците с разкази „Малкото име на дните” и „Тиква!” на Александър Урумов, музиката е дело на Михаил Шишков – баща, а самият Иван Юруков се справя чудесно и в ролята на режисьор. Увлекателно, с лекота и премерено чувство за хумор, актьорът представя героят си – нощен пазач на секретен склад, който в хода на спектакъла ще видим в ролята на различни симпатични и чудати персонажи.

Начало на вечерните представления – 21.00 ч.

Детска програма (очакват се още събития):

10 юли – Среща с писателката Юлия Спиридонова на тема “Приказните създания от българският фолклор”
14 юли – “Библиотека в парка” – съвместна инициатива със Столична Библиотека

Начало на детските събития – 13.00 ч.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *