Евтини самолетни билети

Шоуто, чийто финалист - Кристиан Костов, изстреля България на 2-ро място на Евровизия, се завръща на телевизионната сцена за 5-ти път през есента по Нова ТВ. И тази година музикално шоу № 1 в света ще предостави на изгряващи български звезди уникалната възможност да покорят сцената на X Factor.

Освен договор със звукозаписна компания, победителят в новия пети сезон ще получи и парична награда от 50 000 лева, с помощта на които да направи сериозна крачка в професионалното си развитие след финала на шоуто.

„Освен че открива и дава шанс на нови таланти, X Factor се превърна в трамплин към успеха на много от участниците си, чиято кариера стартира именно на сцената на шоуто, за да достигне до върховете на музикалните класации“, коментира програмният директор на Нова Броудкастинг Груп Антоний Мангов.


Победителите и финалистите в четирите успешни сезона на най-вълнуващия музикален формат категорично превзеха българската музикална сцена. Кристиан Костов, Дара, Гери-Никол, Виктория Георгиева, Християна Лоизу, Тита, Михаела Маринова, Славин Славчев, Невена Пейкова, Михаела Филева, Жана Бергендорф, Рафи Бохосян, Ангел и Моисей са само някои от музикалните открития на X Factor. Повече от половината номинирани  в тазгодишното издание на Годишните Музикални Награди на БГ Радио започват музикалния си път от X Factor.

В последния четвърти сезон, интересът към шоуто се повиши със 17% в аудиторен дял сред активните зрители на възраст 18-49 години спрямо трети сезон по данни на Нилсен Адмосфер България. Освен че предаването привлича все повече зрители, расте и разликата спрямо втората по гледаемост медия bTV в същия часови интервал. Ако за трети сезон тя е 24% в полза на Нова ТВ, то по време на четвърти сезон нараства до 43%. Категоричен е и успехът на шоуто сред зрителите от активното градско население 18-49 години, където преднината на Нова ТВ в аудиторен дял е 81% спрямо съдържанието на bTV, излъчвано по същото време.

„Какъв по-добър знак за успеха на този формат от шеметното представяне на Евровизия 2017 на нашето момче Кристиан Костов – финалист в последния сезон на X Factor. Той направи най-страхотната реклама за България и с изпълнението си накара всички да говорят за него не само у нас, но и по целия свят”, коментира продуцентът на предаването Магърдич Халваджиян.

След броени дни започват и кастингите в страната, които ще търсят новите музикални открития на България. Екипът ще посети София, Пловдив, Бургас, Варна и Велико Търново, за да открие най-талантливите кандидати. Младите музикални таланти с амбиция за развитие могат да се регистрират за участие във формата на уебсайта още сега: xfactor.nova.bg/casting.

Градовете за кастинги на пети сезон на X Factor са:
София – 12,13 и 14 юни
Пловдив – 16 и 17 юни
Бургас – 19 и 20 юни
Варна – 22 и 23 юни
Велико Търново – 25 юни

Тази есен очаквайте голямото завръщане на X Factor – форматът, който слага звездно начало за музикалния път на най-известните изпълнители в България. Актуални новини за шоуто ще откриете на уебсайта на формата, както и на FB страницата на предаването.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.