На 23 септември (петък) от 22:00 ч. FOX ще излъчи премиерно трети сезон на сериала „Империя“. Историята отново се върти около семейната династия в бляскавия и опасен свят на хип-хопа. Звездите в „Империя“ са носителката на „Златен глобус“ и номинирана за „Оскар“ и „Еми“ Таражи П. Хенсън и номинираният за „Оскар“ Терънс Хауърд („Уейуърд Пайнс“).

В центъра на действието от самото начало е семейство Лайън и тяхната музикална империя „Empire Entertainment“. Основателят Лушъс Лайън (в ролята Терънс Хауърд) е кралят на хип-хопа, но компанията и позицията му са под постоянна заплаха от собственото му семейство, включително от бившата му съпруга Куки Лайън (в ролята Таражи П. Хенсън), синовете му Джамал (Джъси Смолет), Хаким (Бришер Грей) и Андре (Трай Байърс), както и от динамичната и висококонкурентна среда на музикалната индустрия.

В трети сезон на „Империя“ битката за контрола над музикалната компания продължава. Всеки от членовете на семейство Лайън трябва да преодолее последствията от събитията, започнали във финала на втори сезон. Лушъс преследва бизнес амбициите си със собствена стрийминг услуга, докато междувременно влиза в сблъсък със своя наполовина брат Тарик (Мароко Омари), който ръководи разследващ орган, който е по петите му.


Куки иска да започне отначало и да търси собственото си щастие. Поредица от ретроспекции разкриват как Лорета Холоуей се превръща в Куки Лайън и как Куки среща Лушъс. Междувременно, братята Лайън – Андре, Джамал и Хаким – са решени да преодолеят събитията, възникнали през миналия сезон и да продължат напред. Трудните решения, които трябва да вземат обаче ще се превърнат в битка за душата на семейство Лайън.

Сериалът бе номиниран в няколко категории на 68-то издание на наградите „Еми“ – най-престижните отличия за постижения в телевизионната индустрия. Сред тях са „Най-добър дизайн на костюми“, „Най-добра оригинална музика и текст“, както и „Най-добра актриса в драматичен сериал“ за Таражи П. Хенсън.

Изключително успешната продукция приключи втория си сезон като един от най-гледаните сериали, излъчвани по телевизионен канал. „Империя“ се нареди в Топ 10 на телевизионните продукции за годината в класацията на Американския филмов институт. Сериалът бе номиниран за награда „Златен глобус“ през изминалата година в категорията „Най-добър драматичен ТВ сериал“.

Освен това, актрисата Таражи П. Хенсън спечели „Златен глобус“ за „Най-добра женска роля в драматичен телевизионен сериал“ и бе номинирана за награда „Еми“ в две поредни години в категорията „Най-добра актриса в драматичен сериал“ за ролята си в „Империя“. Саундтракът на първи сезон на „Империя“ получи номинация за „Grammy“ за 2016 г.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.