Деветото издание на фестивала на моноспектаклите – “София Моно 2019” ще се проведе от 1 до 9 юни тази година на обичайното му място – в уютния парк на Военна Академия “Г.С.Раковски” в София.

Организаторите на събитието – Продуцентска къща Артишок и Столичната община, ще посрещнат подобаващо верните фенове на театъра, под открито небе, веднага след края на театралния сезон.

В тазгодишното издание на “София Моно” в рамките на девет дни на едно място ще видим някои от най-качествените моноспектакли и любопитни театрални постановки от афиша.


Силен старт на събитието ще даде “Променяне” – първият моноспектакъл на Йоана Буковска-Давидова, който е драматизация по книгата „Промяна“ на актрисата Лив Улман. Следват топ спектаклите – “Черното пиле” на Мариус Куркински и хитът на Театър 199 – “Чамкория” с участието на Захари Бахаров. Това ще са последните изигравания на тези спектакли, преди лятната им ваканция.

За първи път на сцената в парка ще гостува и постановката на Народният театър “Иван Вазов” – “Любовникът” с Деян Донков и Радина Кърджилова. В последната вечер на фестивала ще станем свидели и участници в нетрадиционният спектакъл “Сън в лятна нощ”, който се играе без сцена, около публиката и ще бъдем изцяло в ръцете на актьорите от Казанлъшкия театър.

В традиционната за събитието кино вечер тази година ще видим премиерният филм с режисьор Камен Донев – “Уют”. Любимият актьор ще ни забавлява и с моноспектаклите си – “Възгледите за Народното творчество” и “Възгледите за Народната просвета” в две от вечерите на фестивала.

Билетите за спектаклите в програмата на “София Моно 2019” са вече в продажба в мрежата на Ticketportal.bg. Цената им е от 10 до 40 лв. според датата и мястото. Могат да се закупят още от Билетен център в НДК, Билетна каса на зала “Арена Армеец”, бензиностанции OMV, книжарници Booktrading, Office1Superstore. Начален час на вечерните представления – 21.00 ч.

За разлика от предишни издания, тази година в рамките на “София Моно 2019” ще има повече детски дневни съпътстващи събития. В парка на Военната академия, малки и големи приятели на театъра ще се забавляват с богата куклено-театрална, театрална и литературна програма, в която деца ще играят за деца, писатели ще се срещнат с читатели и вероятно присъсващите малки мечтатели ще се превърнат в театрални почитатели. Детските събитията ще бъдат с начален час 13.30 ч. и ще са с вход свободен.

„Фестивалът е част от Календара на културните събития на Столична община за 2019 г.” и се осъществява с подкрепата на Национален фонд култура – програма “Публики”.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *