Актрисата Кари Фишър, известна с ролята си на принцеса Лея Органа в сагата на Джордж Лукас "Междузвездни войни", почина на 60-годишна възраст, съобщи сп. "People", позовавайки се на изявление на дъщеря ѝ.

„С дълбока тъга Били Лурд потвърждава, че обичната ѝ майка Кари Фишър почина в 08:55 тази сутрин“, гласи изявлението от говорителя на семейството.

На 23-ти декември Фишър получи тежък инфаркт по време на полет от Лондон за Лос Анджелис. Тя бе на обиколка за представяне на книгата си „The Princess Diarist“, базирана на дневниците от първите ѝ години като актриса.


Кари Фишър, Марк Хамил и Харисън Форд бяха звездното трио на първите три филма от поредицата „Междузвездни войни“. Те се събраха отново за снимките на седмия епизод „Силата се пробужда“.

Фишър е известна и с романа и едноименния филм Postcards from the Edge (на български – „Поздрави от Холивуд“), базирани донякъде на собствения ѝ живот и борбата и с наркоманията. За проблемите си с алкохола тя разказваше открито и с чувство за хумор в моноспектакъла „Wishful Drinking“. Играла е още в „Когато Хари срещна Сали“, „Блус брадърс“ и други. (1989).
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.