Изпълнителният директор на Disney Боб Игер потвърди, че снимките на осмата част на поредицата "Междузвездни войни", с режисьор Райън Джонсън, са започнали. Филмът ще се появи по кината през декември 2017 година.

Повечето от героите от „Силата се пробужда” се завръщат и в новата част. Интересен потвърден факт е участието на Бенисио Дел Торо в ролята на един от главните злодеи.

Новият филм трябваше да се появи през май 2017 г., а снимките да започнат този януари, но процеса се отложи заради пренаписвания в сценария, припомня БГНЕС.


Това не пречи на Disney да обяви и старта на продукцията на по-следващата част. Епизод 9 ще бъде режисиран от Колин Тревороу, познат с работата си по боксофис хита „Джурасик свят”.

Това не е всичко. Освен филмите от основната линия, които ще оформят дългоочакваната нова трилогия, компанията на Мики Маус движи и плановете си за странични ленти.

Този декември ще излезе филма „Rogue One” – историята на кражбата на плановете на „Звездата на смъртта”, която предшества сюжета на първия филм от 1977 година.

През 2018 г. ще се появи и лента, специално посветена на пилота Хан Соло. С това обявените филми на Disney по „Междузвездни войни” ще станат 5 за 5 години – между 2015 и 2020 година.

Предишните две кино трилогии бяха издадени съответно между 1977 и 1983 година и между 1999 и 2005 година, което прави 6 филма за 28 години. През това време обаче имаше и други странични продукти – анимационни поредици, комикси, романи, компютърни игри и други.




Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.