Нова музикална инициатива – “RockSchool на Колела”, стартира в отговор на липсата на достъп до музикално образование и културната изолация, в която попадат много деца и младежи от малки градове у нас.

Специално оборудван бус ще се превърне в пътуваща музикална академия, която ще провежда безплатни музикални работилници на площади, в паркове и публични пространства. Организаторите канят всички, които винаги са искали да опитат или да се научат да свирят на даден музикален инструмент, да се присъединят към тази инициатива.

Музикалните работилници ще се водят от професионални музикални преподаватели и ще включат следните инструменти: китара, бас, пиано и ударни. Всеки участник ще получи ваучер за безплатен първи онлайн урок, с който може да започне своето музикално обучение.


“RockSchool на Колела” ще премине през следните български градове през месец септември: Кюстендил, Елин Пелин, Благоевград, Перник, Пазарджик.

Доказано е, че музиката засилва социалната свързаност, намалява стреса, понижава кръвното налягане, стимулира паметта и е неразделна част от пълноценния живот. “RockSchool на Колела” насърчава деца, младежи и възрастни да се включат в планираните музикални работилници, да създават музика, да ѝ се наслаждават и да я споделят.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *