По инициатива на кмета на район "Студентски" Димитър Дилчев, на 9-ти май децата от детските градини на района ще присъстват на репетиция на най-елитния български квартет "София квартет".

Посещението е част от проекта „Зад кулисите“ на район „Студентски“, целящ създаването на интерес към изкуствата от страна на децата, още от най-ранна детска възраст.

По време на гостуването си в Софийската филхармония, възпитаниците на детските заведения ще имат възможността да се докоснат до богатството на струнните инструменти, техните характеристики и специфичен звук, историята им, както и до историята на известни композитори.


Инструменталистите от „София квартет“ ще разкажат на децата какво ги е подтикнало да станат класически музиканти и колко е важно да бъдеш сериозен в музиката.

Основната задача на проекта „Зад кулисите“ е изграждането на познания, интерес и любов към изкуствата. Инициативата дава възможността малчуганите да влязат в кухнята на няколко културни институции и да се докоснат до таланта на най-изявените ни артисти.

Начало: 10:30 ч., 9-ти май
Място: Софийска филхармония; Камерна зала България
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.