Евтини самолетни билети

Прочутата ирландска певица Шинейд О'Конър обяви, че е приела исляма, съобщават британските медии. Певицата, която е най-известна с хита си от 1990 г. "Nothing Compares 2 U", е променила името си на Шухада Давит (в превод от арабски "мъченица").

В съобщение в Twitter тя е казва, че това е „естественото решение от пътешествието на всеки интелигентен теолог“ и качи свое видео, в което пее ислямски призив за молитва. Вчера пък ирландският имам Шейх д-р Умар ал Кадри публикува видеоклип, в който певицата е заснета да изрича ислямската декларация на вярата.

„Всички свещени книги водят до исляма, което прави всички други свещени книги излишни“, написа в Twitter Шинейд О’Конър.


Това не е първият път, в който Шинейд О’Конър, която през миналата година промени името си на Магда Давит, публично говори за религията.

През 1992 г. тя предизвика спорове, след като скъса снимка на папата на живо по американска телевизия. Седем години по-късно изпълнителката беше ръкоположена за свещеник от отцепническата църква в Лурд. Католическата църква, която не позволява на жените да стават свещеници, обаче не призна церемонията.

През 2011 г. във вестник „Sunday Independent“ излиза нейна статия, в която тя остро критикува католическата църква за разразил се скандал със сексуален тормоз. В текста тя определя Ватикана като „гнездо на дяволи“ и призовава за създаването на „алтернативна църква“, тъй като в тази „Христос бива убит от лъжци“.

Миналата година О’Конър бе диагностицирана с биполярно разстройство. През август 2017 година бе съобщено, че певицата е хоспитализирана в САЩ, след като във Facebook тя публикува видео с призив за помощ и с признание за тежко душевно състояние.

„Хората, които страдат от ментални болести са най-уязвимите хора на Земята – каза във видео ирландката. – Трябва да се грижите за нас, ние не сме като всички.“

Месец по-късно тя каза в интервю за американския психолог и телевизионен водещ Фил Макгроу (известен като д-р Фил), че официално си е сменила името на Магда Давит.

„Шинейд О’Конър си тръгна, този човек повече го няма“, каза тогава тя.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.